Έντονη νευρικότητα και αρκετές αλλαγές προσήμου εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αρχίζει το μήνα σε θέση αναμονής για τους όρους του placement του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 1.425,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.463,11 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,11% στις 1.246,30 μονάδες.

Στοιχήματα εν μέσω στάσης αναμονής

Η αγορά αναμένει τις οριστικές αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την Πειραιώς, αύριο, Σάββατο, με το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ot.gr, να είναι αυτό της διάθεσης του συνόλου της συμμετοχής του δημοσίου, που σήμερα ανέρχεται σε 27%. Κι αυτό διότι από τις επαφές των συμβούλων του ΤΧΣ με επενδυτές, καταγράφεται ισχυρή ζήτηση για τους τίτλους του συστημικού ομίλου, η οποία επιτρέπει την ολοκλήρωση της συναλλαγής με ικανοποιητικό τίμημα.

Μέχρι το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα το ΤΧΣ θα έχει ανακοινώσει τους όρους της διάθεσης, με Λ. Αθηνών να αναμένει τους όρους για τον αριθμό των μετοχών που τελικά θα διατεθούν, την κατανομή τους σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό και σε ιδιώτες στην Ελλάδα, αλλά και με το εύρος τιμών, εντός του οποίου θα γίνονται αποδεκτές προσφορές. Τα έσοδα για το δημόσιο θα ξεπεράσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, παρά τη ραθυμία που εμφανίζει η αγορά αυτήν την εβδομάδα, η τάση παραμένει ισχυρή ανοδική. Ήδη άλλωστε ο γενικός δείκτης έδειξε ότι αντέχει τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, συντηρώντας την ζώνη των 1.400 μονάδων, η οποία πολιορκήθηκε την Τετάρτη. Μάλιστα, επανήλθε δριμύτερος πάνω από τις 1.420 μονάδες, με αφορμή και της υπεραπόδοσης της Πειραιώς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Σαράντης με μικρό όγκο σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Λάμδα.

Στον αντίποδα, υπό πίεση βρίσκονται οι Aegean, Autohellas, Coca Cola, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Εθνική, ΟΠΑΠ και Eurobank, αλλά καμια δεν σημειώνει απώλειες άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες