Με τον ΟΤΕ και την Πειραιώς να ηγούνται της ανόδου, το χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει αυτήν την ώρα να βρίσκει την ανοδική διέξοδο για να επιβεβαιώσει τις 1.410 μονάδες για ακόμη μία φορά, προσπαθώντας να κλείσει το μήνα με τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,75% στις 1.418,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.446,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,93% στις 1.236,00 μονάδες.

Βρίσκει στηρίξεις για υψηλότερα το ΧΑ

Αν και το πρώτο τρίωρο της συνεδρίασης το ΧΑ προσπάθησε να ισορροπήσει τις πιέσεις επιλεγμένων τίτλων, πλέον βρίσκει σημαντική ώθηση από το αγοραστικό ενδιαφέρον σε τίτλους όπως ο ΟΤΕ και η Πειραιώς. Και όχι μόνο, με τους πωλητές να έχουν περιοριστεί σημαντικά πλέον, αφήνοντας την αγορά να κλείσει τον μήνα πλησίον, αλλά λίγο μακριά από τα υψηλά των 1.431 μονάδων.

Το θετικό κλίμα επομένως συντηρείται, παρά τη χθεσινή διόρθωση που δοκίμασε τις αντοχές πολλών long που καταγράφουν ήδη σημαντικά κέρδη από την αρχή του έτους. Άλλωστε, το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι η μείωση της έκθεσης στην αγορά, αλλά μέχρι ποιου σημείου δικαιολογούνται οι κατοχυρώσεις κερδών προκειμένου να μην επαναληθούν φαινόμενα κατά τα οποία οι αγοραστές θα κυνηγήσουν υψηλότερα τις τιμές.

Διότι πολύ απλά, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η μεσοπρόθεσμη άνοδος τελείωσε, ή ότι οι προσδοκίες επιδέχονται ριζικής αναθεώρησης. Καθότι κανένας παράγοντας που έτσι κι αλλιώς οδήγησε εδώ δεν έχει αρθεί, πολλώ δε μάλλον να έχει εμφανιστεί και κάποιος επιβαρυντικός. Βέβαια, η ζώνη των 1412-15 μονάδων του ΓΔ χρειάζεται προσοχή, διότι έχει γίνει αντίσταση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη 2,88% και 2,78% αντίστοιχα, με τις Πειραιώς, Σαράντη, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Εθνική, Μυτιληναίος, Λάμδα, Alpha Bank, Titan, Coca Cola, Quest, Aegean και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά οι ΟΠΑΠ και Autohellas. Ο Ελλάκτωρ χάνει 1,10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες