Να δημιουργήσει και πάλι ένα μαξιλάρι ασφαλείας από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 μονάδων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας αυτή τη φορά μερικές δεικτοβαρείς μετοχές που πιέζονται και συγκρατούν τις ανοδικές κινήσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,29% στις 1.411,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.426,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,11% στις 1.223,29 μονάδες.

Αντίστροφη μέτρηση

Η αγορά μετρά αντίστροφα για τους όρους του placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, με τις συναλλαγές να είναι με βάση τις εκτιμήσεις που πληθαίνουν ένθεν και ένθεν για την πορεία της διαδικασίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει και ο Πέτρος Στεριώτης, μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts, ο γενικός δείκτης διατηρεί τα υψηλά 13 ετών, όντας σε bull τάση σε όλα τα χρονικά πλαίσια ανάλυσης.

“Κλειδί” και με θετικές προοπτικές  για τη συνέχεια ο τραπεζικός κλάδος, σύμφωνα με τον κ. Στεριώτη, λόγω της ισχυρής πιστωτικής επέκτασης, της συγκράτησης του λειτουργικού κόστους και του χαμηλού κόστους των καταθέσεων.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει ο κ. Στεριώτης, συγκρίνοντας το ότι ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC χτύπησαν νέα ιστορικά υψηλά αυτές τις μέρες, ο ελληνικός Δείκτης κινείται 5.000 μονάδες περίπου κάτω από το ρεκόρ που σημείωσε το 1999, όντας σε δικό του παράλληλο σύμπαν, καθώς πληρώνει και τη «χαμένη» δεύτερη χρηματιστηριακή δεκαετία του αιώνα που ζούμε.

«Φανταστείτε να κινούνταν τώρα το ΧΑ σε επίπεδα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης… Εκτιμούμε, βέβαια, το τρέχον bull market της Λεωφόρου Αθηνών, που σπεύδει να καλύψει μέρος από το “χαμένο έδαφος», εκμεταλλευόμενη και το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον», προσθέτει ο κ. Στεριώτης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest συνεχίζει και σήμερα την καλή πορεία της, με κέρδη 1,07%, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Πειραιώς, Coca Cola, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Τιτάν, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Aegean, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Εθνική, αλλά σε καμία δεν παρατηρούνται υπερβολές από τους πωλητές. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες