Σε συμφωνία για την εξαίρεση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τους δασμούς για άλλα δύο χρόνια, κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευή τα  μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αφού η Ινδία και η Νότια Αφρική απέσυραν την αντίθεσή τους μετά από πέντε ημέρες συνομιλιών.

Το μορατόριουμ, το οποίο παραδοσιακά ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια, υποστηρίχθηκε από σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις.

Διαπραγματευτές από περισσότερες από 160 χώρες συνεχίζουν τις συζητήσεις για το αν θα περιοριστούν οι επιδοτήσεις για την υπεραλίευση και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την αντιμετώπιση της κρατικής υποστήριξης προς τους αγρότες.

Μικρό καλάθι

Οι υπουργοί Εμπορίου σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου συγκεντρώνονται στο Άμπου Ντάμπι από τη Δευτέρα στο πλαίσιο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία στοχεύει να θέσει νέους παγκόσμιους κανόνες για το εμπόριο. Ωστόσο, ακόμα και η παραδοσιακά φιλόδοξη επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Ngozi Okonjo-Iweala έχει επιδιώξει να περιορίσει τις προσδοκίες.

«Πολιτικά είναι μια αρκετά δύσκολη στιγμή», είπε η Ngozi Okonjo-Iweala στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση, αναφερόμενη στους πολέμους, τις εντάσεις και τις επερχόμενες εκλογές.

Ενώ η συμφωνία μεταξύ περίπου 160 υπουργών για την επίτευξη σημαντικών εσωτερικών μεταρρυθμίσεων μαστίζεται από εμπόδια , οι διαπραγματευτές εξακολουθούν να ελπίζουν σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να ενισχύσει τα παγκόσμια ιχθυαποθέματα και να προστατεύσει τους αλιείς απαγορεύοντας τις κρατικές επιδοτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή