Οι προτεινόμενες αλλαγές για τις πολιτικές του App Store «παραβλέπουν» τη νέα νομοθεσία ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εταιρείες Big Tech και ενισχύουν την κυριαρχία της Apple στους προγραμματιστές, δημιουργούς εφαρμογών, ανακοίνωσε μια ομάδα περισσότερων των 30 εταιρειών τεχνολογίας και ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του Spotify.

Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη σε μια προσπάθεια της Spotify ενάντια στις πολιτικές του App Store του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών της Apple, τις οποίες ορισμένοι προγραμματιστές και εταιρείες θεωρούν άδικες.

«Πόλεμο» στην Apple κήρυξαν Meta και Microsoft στην Ευρώπη – Τι συμβαίνει με τα iPhone

«Οι νέοι όροι της Apple όχι μόνο αγνοούν τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου, αλλά αν παραμείνουν αμετάβλητοι, κοροϊδεύουν τον νόμο DMA (Digital Markets Act)», αναφέρει η ομάδα σε επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Apple χρεώνει έως και 30% ετήσια χρέωση από προγραμματιστές που διανέμουν τις εφαρμογές τους μέσω του App Store και τις περιορίζει στο δικό της σύστημα επεξεργασίας πληρωμών.

Η εταιρεία τον Ιανουάριο πρότεινε ορισμένες αλλαγές πριν από την προθεσμία της 7ης Μαρτίου για συμμόρφωση με ορισμένους όρους του DMA, μια νομοθεσία που σκοπό έχει να διευκολύνει τους ευρωπαίους χρήστες να μετακινούνται μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Η Apple είπε ότι θα επιτρέψει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών σε iPhone και μια εξαίρεση από τη χρήση του συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής, αλλά όρισε μια «βασική χρέωση τεχνολογίας» 50 σεντς ευρώ ανά λογαριασμό χρήστη ετησίως για προγραμματιστές που εγγράφονται στο νέο καθεστώς.

«Η νέα δομή τελών στους προτεινόμενους νέους όρους φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει και ακόμη και να ενισχύσει την εκμετάλλευση της κυριαρχίας της Apple έναντι των δημιουργών εφαρμογών», ανέφερε η επιστολή, η οποία υπογράφεται επίσης από την αμερικανική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Epic Games και τη γαλλική υπηρεσία ροής μουσικής Deezer.

Μεταξύ των υπογραφόντων της επιστολής ήταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εκδοτών (EPC), το οποίο περιλαμβάνει προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους κορυφαίων ομάδων μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν είχε δηλώσει τον Ιανουάριο η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ισχυρή δράση εάν οι αλλαγές στο App Store της δεν πληρούν τους εισερχόμενους κανονισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.