Η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας ανέκαμψε το 2023, με το άνοιγμα της οικονομίας που ακολούθησε την πανδημία COVID, ενώ το πραγματικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αναμένεται ότι έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τον στόχο που έχει θέσει το Πεκίνο για οικονομική ανάπτυξη γύρω στο 5%, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Το ΔΝΤ προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση σε ένα δελτίο Τύπου μετά από την ετήσια αξιολόγηση της πορείας της κινεζικής οικονομίας (Article IV).

Κίνα: Ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΔΝΤ, ουσιαστικό ρόλο στην ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας είχε η εσωτερική ζήτηση προϊόντων, ειδικότερα, η ιδιωτική κατανάλωση, ενώ θετική επίδραση άσκησαν οι μακροοικονομικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης και της περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά και οι δαπάνες για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών.

Ενδεικτική της βελτίωσης της κατανάλωσης είναι η αύξηση που σημειώθηκε στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAAC) η Κίνα ανέφερε περισσότερα από 57,3 εκατομμύρια αεροπορικά επιβατικά ταξίδια τον Ιανουάριο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 44,1%.

Το συνολικό παραγωγικό αποτέλεσμα στον τομέα των μεταφορών της πολιτικής αεροπορίας στην Κίνα καταγράφηκε στα 11,6 δισεκατομμύρια τονοχιλιόμετρα (tkm) για τον Ιανουάριο, με ετήσια αύξηση 57,1%, όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ζανγκ Κινγκ, αξιωματούχος αναπτυξιακού σχεδιασμού στην CAAC.

Περίπου 753.000 τόνοι φορτίου και ταχυδρομείου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς τον Ιανουάριο, με ετήσια αύξηση 53,9%, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Παράλληλα,  τα ταξίδια φέτος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να φτάσουν σε προ πανδημίας επίπεδα καταγράφοντας έκρηξη στις κρατήσεις εισιτηρίων για αεροπορικές πτήσεις και αυτό κυρίως χάρη στους Κινέζους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση