Νέα κίνητρα για την αγορά της Κίνας ανακοίνωσε η Tesla την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων επιδοτήσεων ασφάλισης, προκειμένου να προσελκύσει καταναλωτές από τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως όπου η εταιρεία του Ίλον Μασκ βρίσκεται σε παρατεταμένο πόλεμο τιμών με εδραιωμένους αντιπάλους όπως η BYD.

Tesla: Πώς ο Μασκ έβγαλε 1,8 δισ. από… αέρα κοπανιστό

Τα κίνητρα

Βάσει των νέων επιδοτήσεων, οι πελάτες που θα παραλάβουν τα υπάρχοντα αποθέματα των σεντάν Model 3 και των SUV Model Y μέχρι το τέλος Μαρτίου θα δικαιούνται κίνητρα αξίας έως 34.600 γιουάν (4.807,76 δολαρίων), ανέφερε η Tesla σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Μεταξύ των κινήτρων περιλαμβάνονται έκπτωση 8.000 γιουάν σε εταιρείες ασφάλισης που συνεργάζονται με την Tesla και έκπτωση 10.000 γιουάν αν ο αγοραστής επιλέξει αλλαγή χρώματος.

Η Tesla προσφέρει επίσης περιορισμένης διάρκειας προνομιακά σχέδια χρηματοδότησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση έως και 16.600 γιουάν για αγορές του Model Y.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποθέματα οχημάτων που διαθέτει η Tesla στην Κίνα, εκπρόσωπος από τον τομέα πωλήσεων της εταιρείας δήλωσε ότι είναι περιορισμένο, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Φουντώνει ο ανταγωνισμός

Μπροστά στην επιβράδυνση της ζήτησης και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, η Tesla μείωσε τις τιμές ορισμένων αυτοκινήτων Model 3 και Y στην Κίνα τον Ιανουάριο και προσέφερε εκπτώσεις για ορισμένα Model Y από την 1η Φεβρουαρίου.

Η κινεζική BYD, που αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Tesla εντός Κίνας, μείωσε την Παρασκευή την τιμή εκκίνησης μιας νέας έκδοσης του υβριδικού SUV Song Pro κατά 15,4%.

Η BYD, η οποία το τέταρτο τρίμηνο του 2023 εκθρόνισε την Tesla ως η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, έχει ήδη προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Η Geely Auto, ο μεγαλύτερος εγχώριος αντίπαλος της BYD, μείωσε επίσης τις τιμές εκκίνησης για τα μοντέλα Galaxy L6 και L7 με τις καλύτερες πωλήσεις κατά 15% και 9%, αντίστοιχα, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή