Την κατάσχεση μιας Ferrari F512 M Testarossa που είχε κλαπεί από έναν από τους τότε οδηγούς της Scuderia της Formula 1, τον Gerhard Berger, στην Ιταλία το 1995, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Αυξάνονται οι ποδηλατόδρομοι στο Λονδίνο

Το αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου ανέφερε ότι τις υποψίες για το όχημα που επί δεκαετίες «ταξίδευε τον κόσμο» κίνησε μια αναφορά που έλαβε από την Ferrari τον Ιανουάριο. Στην αναφορά αυτή η Ferrari τόνιζε ότι «διεξήγαγε ελέγχους σε ένα αυτοκίνητο που αγόρασε ένας Αμερικανός αγοραστής μέσω Βρετανού μεσίτη, ο οποίος αποκάλυψε ότι το όχημα ήταν κλεμμένο». Περαιτέρω έρευνα από τη Μονάδα Οργανωμένων Εγκλημάτων Οχημάτων της Met αποκάλυψε ότι το F512 M είχε αποσταλεί στην Ιαπωνία αμέσως μετά την κλοπή και στη συνέχεια εξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του περασμένου έτους. Η αστυνομία του Λονδίνου κατέσχεσε το αυτοκίνητο για να σταματήσει την πώλησή του και τώρα προσπαθεί να διερευνήσει τις νομικές περιπλοκές που έχουν προκύψει αναφορικά με την ιδιοκτησία του.

Το εν λόγω F512 M φαίνεται να έχει πολλές περιπέτειες στην πορεία. Είναι μια από τις τελευταίες παρτίδες των 500 μακρόβιων σπορ αυτοκινήτων με επίπεδους 12 κινητήρες που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1994 και 1996 με συμβατικούς προβολείς στη θέση των πολύ πιο ψυχρών αναδυόμενων μονάδων της προηγούμενης Testarossa. Οι εικόνες που έδωσε η Αστυνομία του Λονδίνου αποκαλύπτουν ότι σε αυτό το όχημα έχει επίσης δοθεί η αναχρονιστική προσθήκη των φαινομενικά άσχημων αισθητήρων στάθμευσης εμπρός και πίσω και επίσης ένα μη τυποποιημένο τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων.

Διαθέτει επίσης καθίσματα Recaro Speed ​​σε μια φανταχτερή απόχρωση του κόκκινου. Ένα παλαιότερο Testarossa του 1989, ιδιοκτησίας Berger, δημοπρατήθηκε το 2022, αποκαλύπτοντας ένα πολύ πιο καλόγουστο και φαινομενικά τυπικό εσωτερικό.

Ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο

Η ίδια η κλοπή ήρθε στο αποκορύφωμα ενός συναρπαστικού Σαββατοκύριακου τόσο για τη Ferrari όσο και για τους οδηγούς της στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο το 1995. Ο Berger προκρίθηκε με τη Ferrari 412 T2 του – το τελευταίο μονοθέσιο της Formula 1 με κινητήρα V12 – μόλις 0,008 δευτερόλεπτα πίσω από την Benetton του pole-sitter Michael Schumacher. Ο αγώνας διεξήχθη σε βρεγμένο έδαφος και ο Μπέργκερ πήρε το προβάδισμα μετά τη συντριβή του Σουμάχερ.

Η δράση εκτός πίστας ήταν ακόμα πιο συναρπαστική. Το F512 M του Berger εκλάπη από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στην Imola. Ο ίδιος φέρεται να είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους κλέφτες στεκόμενος μπροστά στο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια τους καταδίωξε με το Volkswagen Golf ενός φίλου του. Την ίδια περίπου ώρα εκλάπη και η γκρι Ferrari 355 του Jean Alesi, από το γκαράζ του ξενοδοχείου του. Αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι η αξία του αυτοκινήτου που ανακτήθηκε είναι «σχεδόν 350.000 λίρες» ή 445.000 δολάρια με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα