Η μετοχή της Tesla υποχώρησε περισσότερο από 7,5% τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της πτώσης των πωλήσεών της τον Φεβρουάριο στην Κίνα, όπου αντιμετώπισε αυξανόμενο ανταγωνισμό και επιβράδυνση κατά τη διάρκεια των διακοπών της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Τα δεδομένα των πωλήσεων μείωσαν τις προοπτικές για τις παγκόσμιες παραδόσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, σε μια εποχή που η κορυφαία διεθνώς εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζει πτώση της ζήτησης και επιβαρύνεται από την έλλειψη οχημάτων βασικού επιπέδου.

Ταϊλάνδη: Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα επενδύσουν 4,3 δισ. δολάρια

Η Tesla πούλησε 60.365 οχήματα που κατασκευάστηκαν στην Κίνα τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας πτώση 19% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 7,8% στα 186,95 δολάρια, ενώ η πτώση υπολογίζεται σε 25% από την αρχή του έτους.

Οι διακοπές για το κινεζικό νέου έτος που συνέπεσαν με τον μήνα Φεβρουάριο οδήγησαν σε μείωση των δραστηριοτήτων της αγοράς αυτοκινήτων. Η Tesla έχει επίσης εισαγάγει μια σειρά από εκπτώσεις τιμών και κίνητρα για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από κινέζους ανταγωνιστές όπως η BYD.

Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι θα παράσχει νέα κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών επιδοτήσεων, προκειμένου να προσελκύσει καταναλωτές στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Προσφέρει μίλια φόρτισης

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Tesla πρόσφερε αυτόν τον μήνα 5.000 δωρεάν μίλια Supercharging σε όλους τους πελάτες που θα παραλάβουν ένα νέο όχημα έως τις 31 Μαρτίου. Τον Φεβρουάριο, η Tesla μείωσε προσωρινά τις τιμές ορισμένων από τα αυτοκίνητα Model Y στις Η.Π.Α.

Ο αναλυτής Troy Teslike την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για τις παγκόσμιες παραδόσεις της Tesla για την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαρτίου σε 450.000 και προειδοποίησε για περαιτέρω μείωση, λέγοντας ότι οι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις στην Κίνα παρά τη μείωση της τιμής υποδηλώνουν «πρόβλημα ζήτησης».

Τον Ιανουάριο, η Tesla προειδοποίησε για «ιδιαίτερα χαμηλότερη» αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή του φθηνότερου ηλεκτρικού της οχήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green