Τέσσερα πρώην στελέχη του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Parag Agrawal, μήνυσαν τον Ίλον Μασκ, διεκδικώντας αποζημίωση απόλυσης άνω των 128 εκατομμυρίων δολαρίων που ισχυρίζονται ότι τους παρακρατήθηκε όταν ο δισεκατομμυριούχος όταν αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ απέλυσε τον Agrawal, μαζί με τον πρώην επικεφαλής νομικό διευθυντή Vijaya Gadde, τον πρώην γενικό σύμβουλο Sean Edgett και τον πρώην οικονομικό διευθυντή Ned Segal τον Οκτώβριο του 2022 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης της πλατφόρμας που στη συνέχεια μετονόμασε σε X, σε ένα deal ύψους 44 δισ.

Απολύοντας τα στελέχη «για λόγους», ο Μασκ ακύρωσε τις μεγάλες αποζημιώσεις απόλυσης που περίμεναν να λάβουν, οι οποίες στην περίπτωση του Agrawal ανέρχονται σε σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια.

Ιλον Μάσκ: Μήνυσε την OpenAI και τον Αλτμαν για τη συμμαχία με Microsoft

Ωστόσο, σε μήνυση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια εναντίον τόσο του Μασκ όσο και του X , τα στελέχη δήλωσαν ότι είχε «κατασκευάσει» τις καταγγελίες εις βάρος τους, κατηγορώντας τους για βαριά αμέλεια και δόλο «χωρίς να αναφέρουν ούτε ένα γεγονός προς υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού».

Στα στελέχη δόθηκαν διάφοροι λόγοι για τις απολύσεις τους, όπως «υποτιθέμενη εταιρική σπατάλη» και προβλήματα με τα μπόνους διατήρησης των εργαζομένων. Τονίζουν μάλιστα στην αγωγή τους ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ είναι μια «απάτη που σχεδιάστηκε για να στερήσει τους Ενάγοντες από τα οφέλη απόλυσης».

Διαμάχη

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η αγωγή σηματοδοτεί την τελευταία κλιμάκωση στη διαμάχη μεταξύ του Μασκ και πρώην στελεχών του Twitter. Τους έχει επικρίνει δημόσια για τη λειτουργία της πλατφόρμας σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν προσπάθησε να αποσυρθεί από την εξαγορά και να μηνύσει την εταιρεία, με αποτέλεσμα το Twitter να τον μηνύσει με τη σειρά του για να κλείσει τη συμφωνία.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι Agrawal, Gadde και Segal μήνυσαν επίσης το X επειδή απέτυχε να καλύψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσωπικά νομικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η μήνυση παραθέτει ένα απόσπασμα από τη βιογραφία του Μασκ από τον Walter Isaacson, στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος έσπευσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να απολύσει τα στελέχη «για λόγους» πριν προλάβουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα προαίρεσης μετοχών ή να παραιτηθούν οι ίδιοι.

«Υπάρχει διαφορά 200 εκατομμυρίων [δολαρίων] στο βάζο με τα μπισκότα μεταξύ του κλεισίματος απόψε και του αύριο το πρωί», φέρεται να είπε ο Μασκ στον Isaacson.

«Ο Μασκ ήταν θυμωμένος που, μετά από πολλές προσπάθειες να αποσυρθεί από την εξαγορά του Twitter, το Twitter τον μήνυσε και τον ανάγκασε να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Εκτόξευσε την οργή του σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στη διαδικασία», ανέφερε η κατάθεση της Δευτέρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή