Έντονη νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με πολλές εντολές να περιστρέφονται γύρω από τη διάθεση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς και τη συμμετοχή πλέον αρκετών χαρτοφυλακίων στη διαδικασία.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 1.429,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.468,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,11% στις 1.254,08 μονάδες.

Συντήρηση δυνάμεων

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά κρατά μία στάση κατά την οποία η συντήρηση δυνάμεων και ρευστότητας αποτελεί κύριο μέλημα αρκετών χαρτοφυλακίων, καθώς το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο placement της Πειραιώς είναι μεγάλο. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι long που προσπαθούν να λύσουν τη δύσκολη εξίσωση των «θέσεων που έχουν αποδώσει, που έχουν ακόμη περιθώρια, που χρήζουν κατοχύρωσης των κερδών και της συντήρησης της ρευστότητας σε επαρκή επίπεδα».

Με άλλα λόγια επιδίδονται σε αναζήτηση των θέσεων εκείνων που θα βελτιώσουν τη ρευστότητα με την κατοχύρωση των κερδών τους, αλλά χωρίς να αποχωρήσουν από εκείνες που έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Αυτές οι αναδιαρθρώσεις θέσεων αποτυπώνονται και στις τελευταίες συνεδριάσεις στο ταμπλό της αγοράς, το οποίο δείχνει και την επιλεκτικότητα σε τίτλους και σε κλάδους που υπόσχονται να οδηγήσουν την θετική τάση της αγοράς, η οποία συντηρείται στο ακέραιο.

Σε αυτό βέβαια βοηθά και η καλύτερη ορατότητα που φαίνεται ότι υπάρχει σε όσες εισηγμένες έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2023, ή έχουν δώσει περισσότερα στοιχεία για τις επιστροφές στους μετόχους. Η εστίαση βέβαια παραμένει στον τραπεζικό κλάδος, καθώς εκτός του placement στην Πειραιώς, η αγορά αναμένει και την αυριανή ανακοίνωση μεγεθών από Alpha Bank και Eurobank.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ χάνει 4,04%, μετά τα αποτελέσματα του 2023, με την Cenergy και τη Βιοχάλκο να την ακολουθούν με -1,32% και -1,16% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Λάμδα, Coca Cola, Motor Oil, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Τιτάν, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η Quest κερδίζει 1,47%, συντηρώντας την ανοδική της ορμή, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΟΠΑΠ, Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Εθνική. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες