Η αγάπη του Ίλον Μασκ προς τα κρυπτονομίσματα έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης και συχνά γίνεται πρωτοσέλιδο. Έτσι το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το εκρηκτικό ράλι στο Bitcoin, η crypto-κοινότητα επαναφέρει το θέμα εστιάζοντας κυρίως στο πόσα bitcoins έχει η Tesla.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων κρυπτονομισμάτων Arkham Intelligence πρόσθεσε στον πίνακα ελέγχου της τη δυνατότητα παρακολούθησης πορτοφολιών Bitcoin της Tesla.

Bitcoin: ΕTF και θεσμικοί επενδυτές οδηγούν το ράλι

Σύμφωνα με αυτά  το χαρτοφυλάκιο της Tesla έχει τώρα περίπου 11.509 BTC, 1.789 περισσότερα από τα 9.720 BTC που είχε κατά την τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων της.

Αγορές

Όπως επισημαίνει το cointelegraph, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Ίλον Μασκ αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021 , κοντά στην κορύφωση της τελευταίας ανοδικής πορείας, και ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δεχτεί πληρωμές Bitcoin για τα αυτοκίνητά της.

Η υιοθέτηση ήταν βραχύβια, με την εταιρεία να πουλά περίπου το 10% των συμμετοχών της τον Μάρτιο του 2021. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πούλησε περίπου το 75% των αποθεμάτων Bitcoin της.

Ένα χρονοδιάγραμμα των διαθεσίμων και των πωλήσεων Bitcoin της Tesla:

  • Φεβρουάριος 2021: Αγόρασε Bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
  • Μάρτιος 2021: Πωλήθηκαν 4.320 BTC
  • 2022: Πωλήθηκαν 29.160 BTC
  • 2023: Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο υπόλοιπο των 9.720 BTC

Ένας χρήστης στο X ήταν περίεργος εάν η Tesla άρχισε να επαναγοράζει Bitcoin ή αν η πρόσφατη αλλαγή στα στοιχεία οφείλεται σε λογιστικό λάθος. Ένας άλλος χρήστης υποστήριξε ότι η εταιρεία μπορεί να είχε αρχίσει να αγοράζει BTC μετά την τελευταία κλήση κερδών και θα μπορούσε να αναφέρει τα BTC που αγόρασε πρόσφατα στην επόμενη κλήση της. Η Tesla και ο Μασκ δεν έχουν ακόμη σχολιάσει εάν η Tesla αγοράζει BTC.

Εκτός από την Tesla, η άλλη εταιρεία του Μασκ, η SpaceX, κατέχει επίσης Bitcoin στον ισολογισμό της , αφού ο συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, έπεισε τον Μασκ να προσθέσει Bitcoin στον ισολογισμό της εταιρείας του. Η MicroStrategy κατέχει 193.000 BTC, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο θεσμικό κάτοχο BTC στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News