Ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων έλαβε χθες η ταλανιζόμενη τράπεζα New York Community Bancorp, κερδίζοντας ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν. Η εισφορά κεφαλαίου ηγήθηκε των Mnuchin’s Liberty Strategic Capital, Hudson Bay Capital και Reverence Capital Partners, ανέφερε η NYCB σε ανακοίνωση την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη αναφορά του Bloomberg News.

 «Κατά την αξιολόγηση αυτής της επένδυσης, λάβαμε υπόψη το προφίλ πιστωτικού κινδύνου της τράπεζας», είπε ο Mnuchin στη δήλωση. «Με το κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στην τράπεζα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, πιστεύουμε ότι έχουμε πλέον επαρκή κεφάλαια σε περίπτωση που χρειαστεί να αυξηθούν τα αποθεματικά στο μέλλον, ώστε να είναι συνεπή ή πάνω από το ποσοστό κάλυψης των μεγάλων τραπεζικών ομολόγων της NYCB».

NYCB: «Βουτιά» στο ταμπλό- Νέες υποβαθμίσεις

Η NYCB όρισε επίσης τον Τζόζεφ Ότινγκ (φωτογραφία) ως νέο διευθύνοντα σύμβουλό της. Ο Ότινγκ αντικαθιστά τον Αλεσάντρο ΝτιΝέλο, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος στις 29 Φεβρουαρίου. Ο ΝτιΝέλο θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος.

Η Liberty, η οποία συγκαταλέγει το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ των υποστηρικτών της, θα επενδύσει 450 εκατομμύρια δολάρια. Άλλοι επενδυτές είναι το Hudson Bay που τοποθέτησε 250 εκατομμύρια δολάρια και το Reverence 200 εκατομμύρια δολάρια.

Σε σχέση με τη συμφωνία, η NYCB θα προσθέσει τέσσερα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, συμπεριλαμβανομένων των Mnuchin και Otting.

Οι μετοχές της NYCB έχουν χάσει περισσότερα από τα τρία τέταρτα της αξίας τους φέτος, αφού η τράπεζα μείωσε το μέρισμά της και έβαλε στην άκρη περισσότερες προβλέψεις από τις αναμενόμενες για ζημίες από δάνεια σε εμπορικά ακίνητα.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλό της και είχε εντοπίσει «ουσιώδεις αδυναμίες» στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τους κινδύνους δανείων. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε πίσω από αυτήν την ομάδα διαχείρισης με ένα τόσο ισχυρό όμιλο επενδυτών και πιστεύουμε ότι η NYCB έχει μια μεγάλη ευκαιρία να επανατοποθετήσει την εταιρεία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη», δήλωσε  ο Milton Berlinski της Reverence Capital, ο οποίος εντάσσεται στο διοικητικό συμβούλιο.

«Η επένδυση μετοχικού κεφαλαίου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη New York Community Bancorp» σχολιάζουν οι Arnold Kakuda και Nick Beckwith, του Bloomberg Intelligence «από εταιρείες υπό την ηγεσία του πρώην υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα αμβλύνει τις ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα κεφαλαίου και τις δυνατότητες διαχείρισης του δανειστή. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Joseph Otting ήταν ο πρώην επικεφαλής του OCC. Ενώ το άχρηστο χρέος μειωμένης εξασφάλισης της NYCB διαπραγματεύεται σε δυσμενή επίπεδα, τα υψηλότερα κεφάλαια θα βοηθήσουν στην απορρόφηση πιθανών αυξήσεων των αποθεματικών ζημιών δανείων εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες εμπορικών ακινήτων.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ