Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλλονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι μετά το σήμα του επικεφαλής της Federal Reserve ότι είναι πολύ κοντά στη μείωση των επιτοκίων, ήρθαν τα στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα, τα οποία κάμπτουν τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,05% στις 38.810 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,24% στις 5.169 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48% στις 16.351 μονάδες.

Σε ποιες συναλλαγές βάζει «τάξη» η ΕΕ – Ανεξέλεγκτο το trading επί 18 μήνες

Καθώς η εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο Dow υποχωρεί σχεδόν κατά 0,8%. Ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρά, κατά 0,01%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο κατασκευαστής ημιαγωγών Broadcom υποχωρεί σχεδόν 2%, αν και η καθοδήγηση για τα έσοδα της για ολόκληρο το έτος ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών. Επίσης, απώλειες 4% σημειώνει η Costco , λόγω των κατώτερων των εκτιμήσεων εσόδων της.

Εκτός από την πορεία του πληθωρισμού, η Federal Reserve παρακολουθεί στενά την αγορά εργασίας, προκειμένου να εντοπίσει σημάδια που μπορεί να βελτιστοποιήσουν το μείγμα της πολιτικής της. Εντούτοις, ενώ ο Powell χτες ανέφερε ότι πλησιάζει η ώρα της μείωσης των επιτοκίων, ήρθαν τα νέα στοιχεία για την πορεία της αγοράς εργασίας για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 275.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, περισσότερες από τις εκτιμήσεις για 198.000, από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% από 3,7%, ενώ οι μισθοί – ένα άλλο στοιχείο που παρακολουθείται στενά – αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο.

Πάντως, ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, John Williams δήλωσε σήμερα ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό έχουν μειωθεί «αρκετά» τελευταία. Μιλώντας στο London School of Economics, ο Williams τόνισε ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε «αξιοσημείωτη» αντοχή το 2023, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να ξεπερνά το 3%, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση που προβλεπόταν προηγουμένως.

Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει γίνει «λιγότερο ισχυρή» με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, με τις θέσεις εργασίας να «υποχωρούν». «Η Fed εστιάζει στην εντολή της, δεν εξετάζει την πολιτική στις συζητήσεις», σημείωσε ο Williams, προσθέτοντας υπενθυμίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι υπεύθυνη για την επίτευξη της σταθερότητας των τιμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street