Στον πέμπτο του γάμο πρόκειται να προχωρήσει ο 92χρονος Ρούπερτ Μέρντοχ, με την κίνησή του αυτή να φέρνει στην επιφάνεια ένα εκτεταμένο δίκτυο σχέσεων στο κόσμο του διεθνούς τζετ σετ.

Βρετανία: Το TalkTV του Μέρντοχ μετακομίζει στο YouTube

Για την αρραβωνιαστικιά του Ελένα Ζούκοβα, 67 ετών, ο αρραβώνας έρχεται να προσθέσει άλλη μια σελίδα στους εκτεταμένους δεσμούς της οικογένειάς της με ανθρώπους του πλούτου και της εξουσίας. Και προκύπτουν παράλληλα ορισμένες συνδέσεις μεταξύ του Μέρντοχ και Ρώσων ολιγαρχών, ο ένας εκ των οποίων θεωρείται έμπιστο άτομο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μέρντοχ ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με τη Ζούκοβα την Πέμπτη, περίπου έξι μήνες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το τιμόνι του μιντιακού κολοσσού τον οποίο διεύθυνε.

Ο γάμος αυτός, σύμφωνα με το Business Insider, θα είναι ο πέμπτος του Μέρντοχ και ο τρίτος της Ζούκοβα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω της τρίτης συζύγου του Μέρντοχ, της Γουέντι Ντένγκ, ανέφερε η Daily Mail τον Αύγουστο.

O Ρούπερτ Μέρντοχ

Η Ζούκοβα

Η Ζούκοβα ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με έναν Ρώσο ολιγάρχη, τον Αλεξάντερ Ράντκιν Ζούκοφ. Το 2001, ο Ζούκοφ συνελήφθη στην Ιταλία και πέρασε έξι μήνες στη φυλακή με την κατηγορία ότι συνεργαζόταν με τη ρωσική μαφία για τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων όπλων, σύμφωνα με τον Guardian. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για εμπόριο όπλων και δεν έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης γι’ αυτές. Ο Ζούκοφ ζει τώρα στο Λονδίνο, όπου απέκτησε τη βρετανική υπηκοότητα, σύμφωνα με τους Times.

Η Ζούκοβα έχει μια κοινή κόρη με τον Ζούκοφ, την Ντάσα. Όπως και η μητέρα της, η Ντάσα ήταν κάποτε παντρεμένη με Ρώσο ολιγάρχη. Η συλλέκτρια έργων τέχνης και κοσμική κυρία ήταν παντρεμένη με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς από το 2008 έως το 2017. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά μαζί.

Ο Αμπράμοβιτς

Ο Αμπράμοβιτς συνδέεται στενά με τον Πούτιν και θεωρείται ο δίαυλος του Ρώσου ηγέτη προς τη Δύση. Ο δισεκατομμυριούχος υπηρέτησε ως απεσταλμένος στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας τις πρώτες εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς κατείχε μια τεράστια αυτοκρατορία η οποία περιελάμβανε ιδιωτικά αεροσκάφη και την υπερπολυτελή θαλαμηγό Eclipse. Ήταν επίσης ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Premier League, της Chelsea Football Club, την οποία πούλησε γρήγορα μετά την έναρξη του πολέμου.

Ωστόσο, οι στενοί δεσμοί του Αμπράμοβιτς με τον Πούτιν είχαν ως αποτέλεσμα να αποτελέσει αντικείμενο κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αμερικανοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν δύο από τα ιδιωτικά αεροσκάφη του Αμπράμοβιτς τον Ιούνιο του 2022.

Ωστόσο οι δεσμοί του δισεκατομμυριούχου δεν σταματούν εκεί. Η Ντάσα Ζούκοβα είναι πλέον παντρεμένη με τον Σταύρο Νιάρχο, εγγονό του Έλληνα μεγιστάνα του ναυτιλιακού κλάδου. Παντρεύτηκαν το 2020 στην Ελβετία και απέκτησαν έναν γιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή