Ένα προγαμιαίο πάρτι για τον μικρότερο γιο του πλουσιότερου άνδρα της Ασίας, τον Μουκές Αμπάνι, θα είναι ένα πλούσιο τριήμερο γαμήλιο γλέντι που θα περιλαμβάνει επαγγελματικές επαφές, καθώς ισχυροί παίκτες από τη Wall Street έως τη Silicon Valley συναντιούνται σε μια πόλη στη Δυτική Ινδία.

Το γκαλά ξεκινά την Παρασκευή στο διυλιστήριο της οικογένειας Jamnagar στη δυτική παράκτια πολιτεία του Γκουτζαράτ. Οι φιλοξενούμενοι θα γευτούν περίπου 500 είδη πιάτων ενώ θα τους διασκεδάσουν, μεταξύ άλλων, παρουσιαστεί η Ριάνα και ο Αμερικανός «μάγος» Ντέβιντ Μπλέιν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις προετοιμασίες που μίλησαν στο Bloomberg.

Ινδία: Ο δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπάνι νίκησε την Disney

Σε μια χώρα γνωστή για τα γαμήλια υπερθεάματα, η προγαμιαία υπερβολή για τον Ανάντ Αμπάνι δεν θα ξεχωρίσει μόνο για τα πολυτελή γλέντια και τη μεγαλοπρέπειά της, αλλά και ως μαρτυρία για την εμβάθυνση του Αμπάνι σε πολλούς τομείς της ινδικής οικονομίας. Ο αξίας 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων Reliance Industries του 66χρονου Ινδού μεγιστάνα, συνήψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με παγκόσμιους επενδυτές που αναζητούν έναν τρόπο πρόσβασης στους 1,4 δισεκατομμύρια καταναλωτές της χώρας.

Τεράστια λίστα προσκεκλημένων κροίσων

Η λίστα προσκεκλημένων φαίνεται να περιέχει περισσότερους VIP και παγκόσμιους εταιρικούς τιτάνες από τους γάμους των δύο μεγαλύτερων παιδιών του Αμπάνι το 2018 και το 2019, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη επιρροή και τον ρόλο της Reliance στην ινδική οικονομία που αποτελεί πόλο έλξης για τους παγκόσμιους γίγαντες της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της ενέργειας.

Αναμένεται να παραστούν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta Platforms, ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, ο Λάρι Φινκ συνιδρυτής της BlackRock, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet Σουντάρ Πιτσάι και ο πρόεδρος της Saudi Aramco Γιασίρ Αλ Ρουμαγιάν.

Ο Ανάντ Αμπάνι και η αρραβωνιαστικιά του, Ραντίκα Μέρτσαντ, σχεδιάζουν να παντρευτούν στις 12 Ιουλίου.

Ο 28χρονος γόνος Αμπάνι διευθύνει την επιχείρηση πράσινης ενέργειας της Reliance. Ο Ανάντ, μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τα δίδυμα Ίσα και Ακάς, διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ναυαρχίδας Reliance Industries πέρυσι καθώς ο πατέρας τους, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εφαρμόζει ένα σχέδιο διαδοχής. Ο Μουκές Αμπάνι αντιμετώπισε μια πικρή αδερφική κόντρα μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Οι καλεσμένοι, ορισμένοι από τους οποίους θα μεταφερθούν με πτήσεις τσάρτερ από το Νέο Δελχί και τη Βομβάη, θα επισκεφθούν επίσης το πάθος του Ανάντ, ένα κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης ζώων που φιλοξενεί εκατοντάδες ελέφαντες, κροκόδειλους, τίγρεις και λιοντάρια.

Η Ιβάνκα Τραμπ, ο Ατζίτ Τζαΐν της Berkshire Hathaway, ο Τζέιμς Μέρντοχ και ο ιδρυτής της Blackstone Group  Στίβεν Σβάρτσμαν είναι επίσης μεταξύ των προσκεκλημένων. Άλλοι περιλαμβάνουν στελέχη βαρέων βαρών της Wall Street, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, Τεντ Πικ και αστέρια του Bollywood, όπως ο Σαχ Ρουκ Καν και η Αμιτάμπ Μπαχτσάν.

Ενώ οι προσκεκλημένοι της οικογένειας στη λίστα πρωτοκλασάτων φέρνουν μαζί τους ευχές και δώρα για το ζευγάρι, πολλοί έχουν επίσης επιχειρηματικά σχέδια για την Ινδία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή