Ο κινεζικός κρατικός γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου CNOOC ανακάλυψε ένα νέο κοίτασμα πετρελαίου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που περιέχει πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Το κοίτασμα βρίσκεται κοντά στο Kaiping South, ένα άλλο πετρελαϊκό κοίτασμα της CNOOC στο Δέλτα του ποταμού Περλ, κοντά στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και περιέχει ελαφρύ αργό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τα αισιόδοξα εμπορικά στοιχεία της Κίνας διατηρούν τα κέρδη στις τιμές

Η CNOOC έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη των υπεράκτιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας ως μέρος μιας ευρύτερης ώθησης για την αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής από τα παλαιά και συρρικνωμένα χερσαία κοιτάσματα.

Η εταιρεία αύξησε τον στόχο παραγωγής της για το 2024 κατά περίπου 8% στα 700 εκατομμύρια έως 720 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Η εγχώρια παραγωγή, μεγάλο μέρος αυτών των υπεράκτιων αποθεμάτων βρίσκεται στη Θάλασσα Bohai της ανατολικής Κίνας και στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αλλά μόλις ο έκτος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ως μεγάλος καταναλωτής πετρελαίου, η κατανάλωση πετρελαίου της Κίνας αυξάνεται χρόνο με το χρόνο με κυμαινόμενους ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο, καθώς η προσφορά πετρελαίου εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, η Κίνα βασίζεται κυρίως στις εισαγωγές.

Ποια είναι η CNOOC

Η China National Offshore Oil Corporation, ή CNOOC Group, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εθνική εταιρεία πετρελαίου στην Κίνα, μετά την CNPC και την China Petrochemical Corporation. Ο Όμιλος CNOOC εστιάζει στην εκμετάλλευση, εξερεύνηση και ανάπτυξη αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου στην υπεράκτια Κίνα, μαζί με τη θυγατρική του COOEC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.