
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ολοκλήρωση της μετοχικής αλλαγής στην Πειραιώς, με την αποχώρηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αυξάνεται η στάθμιση της μετοχής στους δείκτες του FTSE Russell.
Η αλλαγή, σύμφωνα με τον οίκο FTSE Russell, θα ισχύσει από τις 18 Μαρτίου, με τη στάθμιση της Πειραιώς να αυξάνεται από 54,3% στο 81,3%, με ίδιο συνολικό αριθμό μετοχών 1.249.995.345. Η αλλαγή ισχύει για τους δείκτες FTSE All-World, FTSE MPF All World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging.
Πειραιώς: Η λίστα των θεσμικών επενδυτών που μπήκαν στο placement

Υπενθυμίζεται ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της προσφοράς μετοχών προχώρησε σε αλλαγή του συντελεστή ευρείας διασποράς (Free Float) από 55% σε 82% σε όλους τους δείκτες στους οποίους οι μετοχές της εταιρείας συμμετέχουν.
Ισχυρές οι εισροές
Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι αλλαγές στις σταθμίσεις της Πειραιώς θα φέρουν σημαντικές εισροές στη μετοχή, μετά από εκείνες που υπήρξαν από τη διάθεση του 27% που κατείχε το ΤΧΣ. Άλλωστε, εντυπωσιακή ήταν και η επιστροφή της Πειραιώς σε ιδιωτικά χέρια, καθώς πέρα από το γεγονός ότι οι προσφορές για το placement ήταν οχταπλάσιες από το ζητούμενο ποσό, αξιοσημείωτη είναι η ποιότητα των ξένων επενδυτών που συμμετείχαν στη συναλλαγή.
Ανάμεσα στους επενδυτές σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ είναι οι Pictet, Redwheel, Wellington, GIC, Lazard, GSAM ,Vanguard, Robeco, Fiera Fine investment, Millenium, Marshal Wace, Ghisallo. Συμμετείχαν όμως και πολλά hedge funds κυρίως από τις ΗΠΑ τα οποία τοποθετήθηκαν επιθετικά στο placement της Πειραιώς προσβλέποντας σε γρήγορες αποδόσεις.


Latest News

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της Eurobank για την Ελληνική Τράπεζα - Στο 97,994% η συνολική συμμετοχή
Άμεσα θα ασκήσει το squeeze out η Eurobank

INTERLIFE: Υψηλά κέρδη, αύξηση παραγωγής και πρόταση για μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή
Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα της INTERLIFE το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης

Αυξημένος τζίρος στα 370,4 εκατ. ευρώ το 2024 για τα Πλαστικά Θράκης
Προτεινόμενο συνολικό μέρισμα απο τα Πλαστικά Θράκης 0,23 ευρώ ανα μετοχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay