Η Costco είναι γνωστή ως τεράστια αλυσίδα λιανικής πώλησης, αλλά τώρα πουλάει και ράβδους χρυσού έναντι $2.000, ενώ οι πελάτες πλέο μπορούν να αγοράσουν πακέτα ασημένιων νομισμάτων έναντι $625, καθώς ο κολοσσός επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε πολύτιμα μέταλλα.

Ο εκπτωτικός λιανοπωλητής άρχισε πρόσφατα να πουλά τα νομίσματα για πρώτη φορά, δήλωσε στο CNN ο CFO Ρίτσαρντ Γκαλάντι.

Costco: Πούλησε ράβδους χρυσού 100 εκατ. δολ. σε ένα τρίμηνο

Στον ιστότοπο της Costco, μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο 25 μετρητών με ασημένια νομίσματα Καναδά 2024 Maple Leaf. Κάθε νόμισμα ζυγίζει μία ουγγιά troy και είναι κατασκευασμένο από 99,99% καθαρό ασήμι, λέει η Costco.

Στήριγμα της ηλεκτρονικής λιανικής

Ο Γκαλάντι είπε σε αναλυτές την Πέμπτη ότι η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου της Costco το τρίμηνο «ωθήθηκε από τις πωλήσεις χρυσού και πολύ πρόσφατα ασημιού». Οι συγκρίσιμες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου το τρίμηνο έως τις 18 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 18,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο Γκαλάντι είχε δηλώσει προηγουμένως στην κλήση κερδών της Costco τον Σεπτέμβριο ότι οι ράβδοι χρυσού 24 καρατίων, με τιμή περίπου 2.000 δολάρια η καθεμία, είχαν ξεπουληθεί μέσα σε «λίγες ώρες». Αργότερα αποκάλυψε ότι οι πελάτες είχαν ξοδέψει 100 εκατομμύρια δολάρια για τις ράβδους το τρίμηνο έως τις 26 Νοεμβρίου.

Η τιμή του χρυσού έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών αυτή την εβδομάδα.

Παράπονα από αγοραστές

Μερικοί αγοραστές λένε ότι τα νομίσματά τους από την Costco ήταν γδαρμένα όταν έφτασαν

Το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο αναφέρει ότι τα ασημένια νομίσματα διαθέτουν «βελτιωμένα» χαρακτηριστικά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κατά της παραχάραξης και προστασίας για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης λευκών κηλίδων αποχρωματισμού.

Τα νομίσματα δεν μπορούν να επιστραφούν και περιορίζονται σε πέντε συσκευασίες ανά συνδρομή, τα οποία πρέπει να αγοραστούν όλα με μία παραγγελία. Η τιμή περιλαμβάνει ασφαλισμένη αεροπορική αποστολή και παράδοση κατόπιν υπογραφής μέσω UPS. Παραδόσεις δεν επιτρέπονται στο Πουέρτο Ρίκο, την Αλάσκα ή τη Χαβάη.

Αλλά σε σύγκριση με τις ράβδους χρυσού, οι οποίες έχουν αξιολογήσεις 4,8 αστέρων στον ιστότοπο της Costco, οι συσκευασίες των ασημένιων νομισμάτων έχουν βαθμολογία μόλις 3,4 αστέρια, με βάση 42 κριτικές. Πολλοί από τους αξιολογούντες αναφέρθηκαν στη συσκευασία και την αποστολή των κερμάτων, λέγοντας ότι οι θήκες ήταν αποσφραγισμένες όταν έφτασαν και τα κέρματα είχαν χυθεί. Πολλοί είπαν ότι ως αποτέλεσμα τα νομίσματα είχαν γρατσουνιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή