Costco είναι γνωστό πως αποτελεί ένα μέρος όπου μπορεί κάποιος να βρει τιμές ευκαιρίας σε οποιαδήποτε ποικιλία αντικειμένων, από φαγητό και κρέατα, μέχρι αποσκευές, συσκευές και εσχάτως… ράβδους χρυσού.

Όσο κι αν αυτό φάνηκε παράδοξο όταν ανακοινώθηκε, ο πέμπτος μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει σημαντικά από το σχετικά νέο αυτό προϊόν στους καταλόγους του.

Όπως δήλωσε στους αναλυτές ο Chief Financial Officer της Costco, Richard Galanti, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου διάθεσης του πολύτιμου μετάλλου, που έληξε στις 26 Νοεμβρίου, πούλησε ράβδους χρυσούς συνολικής αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Οι ράβδοι 1 ουγγιάς συνήθως εξαντλούνται μέσα σε λίγες ώρες αφότου φορτωθούν στον ιστότοπο της Costco, είπε ο Galanti. Μάλιστα, ‘όπως γράφει το CNBC, η σειρά PAMP Suisse Lady Fortuna Veriscan φάνηκε να μην είναι διαθέσιμη την Παρασκευή.

Οι λάτρεις του χρυσού στο Reddit είπαν ότι οι ράβδοι ήταν λίγο περισσότερο από 2.000 δολάρια μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Οι μπάρες χρυσού είναι διαθέσιμες μόνο στο διαδίκτυο και μόνο για τα μέλη της Costco.Για να γίνει κανείς μέλος της εταιρείας θα πρέπει να πληρώσει είτε 120 δολάρια είτε 60 δολάρια το χρόνο, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει. Η εταιρεία έχει περιορίσει τις αγορές σε δύο μπάρες ανά πελάτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να αποκτήσει πολλές μπάρες και να επενδύσει με αυτό τον τρόπο σε χρυσό.

Ωστόσο, τα μέλη έδειχναν γενικά ικανοποιημένα με την αγορά τους, με βαθμολογία 4,9 αστέρων στον ιστότοπο της Costco και σχεδόν 800 κριτικές. Ορισμένοι πελάτες παραπονέθηκαν πάντως, για αυστηρούς κρατικούς φόρους επί των πωλήσεων.

Οι σποτ τιμές του χρυσού έχουν εκτιναχθεί περίπου 12% φέτος. Η JPMorgan προβλέπει ράλι για το πολύτιμο μέταλλο το 2024 με κορύφωση στα 2.300 δολ. η ουγγιά καθώς τα επιτόκια αναμένεται να μειωθούν, σύμφωνα με τις προοπτικές της τράπεζας για τα εμπορεύματα που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η επενδυτική τράπεζα είπε ότι ο χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 1.900 δολάρια η ουγγιά τους επόμενους μήνες, αλλά αυτό θα ωθήσει τους επενδυτές να τοποθετηθούν για το ράλι στα μέσα του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή