Μεγάλα ονόματα της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για ένα μουσείο χρηματοοικονομικής που έχει χάσει την εμβληματική του διεύθυνση στη Wall Street.

Στο γκαλά του Museum of American Finance, ο δισεκατομμυριούχος Κεν Γκρίφιν καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους σε τεράστιες οθόνες βίντεο στην αίθουσα χορού Ziegfeld Ballroom του Μανχάταν, σε στιλ art deco.

Διεθνείς αγορές: Πώς ερμηνεύονται τα υψηλά ρεκόρ στα χρηματιστήρια, τον χρυσό και το bitcoin

Ο Μαρκ Κάρνεϊ, πρόεδρος της Brookfield Asset Management και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, τίμησε τον πρώην αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Κλάριντα. Η JPMorgan Chase και η Wells Fargo αγόρασαν τραπέζια.

«Ο φιλόσοφος Σάνταγιανα είπε: όσοι αγνοούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν”, δήλωσε στο Reuters ο Χάουαρντ Μαρκς, δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Oaktree Capital Management, προτού παραλάβει βραβείο. “Αυτό ισχύει εξίσου και στον τομέα των επενδύσεων: όσοι αγνοούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να χάνουν χρήματα ή/και να χάνουν ευκαιρίες”.

Οι 455 παρευρισκόμενοι συγκέντρωσαν 1,5 εκατομμύριο δολάρια για το μουσείο. Ωστόσο, η συλλογή του – η οποία περιλαμβάνει ένα ομόλογο υπογεγραμμένο από τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, μια κασέτα από το χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και πρώιμα δείγματα αμερικανικού νομίσματος – μαραζώνει σε προσωρινή αποθήκη στη Τζόρτζια, αφού πέρασε αρκετά χρόνια στο δήμο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις, το μουσείο οικονομικών υπέφερε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αφού πρώτα αντιμετώπισε άλλες αποτυχίες.

Το προηγούμενο «σπίτι» του στη Wall Street 48 ήταν και το ίδιο μέρος της οικονομικής ιστορίας, καθώς αποτελούσε την αρχική έδρα της Τράπεζας της Νέας Υόρκης που ίδρυσε ο Αλεξάντερ Χάμιλτον. Το μουσείο άνοιξε το 2008, την παραμονή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Έκτοτε, τα αντικείμενα και τα έγγραφά του έχουν διανύσει ένα μακρύ ταξίδι. Το 2018, εκτοπίστηκαν όταν μια ρήξη σωλήνα προκάλεσε ζημιές στους τρεις ορόφους του μουσείου, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αίθουσας εκθέσεών του. Το περασμένο καλοκαίρι, η συλλογή φορτώθηκε σε ρυμουλκούμενο τρακτέρ και μεταφέρθηκε από το Κουίνς στο αρχείο της Γεωργίας.

«Δεν έχουμε χάσει από τα μάτια μας την αξία μιας φυσικής τοποθεσίας για το μουσείο μας», δήλωσε στους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οικονομικού μουσείου David Cowen.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για χώρους με έκπτωση ή δωρεά, αλλά δεν είναι πολύ αργά – αν θέλετε να στεγάσετε αυτό το απίστευτο μουσείο, ελάτε να μας μιλήσετε».

Το μουσείο εξακολουθεί να εκδίδει ένα περιοδικό, να διοργανώνει εικονικές διαλέξεις και να οργανώνει εκδηλώσεις που φιλοξενούνται σε άλλους χώρους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση