Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να βυθίζεται καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία από την οικονομία της χώρας ενίσχυσαν το σενάριο η κεντρική της τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 έκλεισε κατά 2,19% χαμηλότερα στις 38.820,49 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 2,2% στις 2.666,83 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,77% κλείνοντας στις 2.659,84 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,31% κλείνοντας στις 875,93 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,82% για να κλείσει στις 7.704,2 μονάδες, υποχωρώντας από το υψηλό όλων των εποχών και σπάζοντας ένα σερί τριών ανοδικών ημερών.

Ωστόσο, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,32%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκε κατά 1,25%, κλείνοντας στις 3.589,26 μονάδες

Κίνα

Άλλωστε, η Κίνα κατέγραψε τον πρώτο μήνα πληθωρισμού μετά από τέσσερις μήνες αποπληθωρισμού με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας να αυξάνεται κατά 0,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο.

Ο ΔΤΚ, ο οποίος είχε υποχωρήσει 0,8% τον Ιανουάριο, επίσης ξεπέρασε τις προσδοκίες για άνοδο 0,3% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές συναντήθηκαν με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να ενισχύσουν την υποστήριξη για την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων China Vanke, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο, ζητήθηκε από τις μεγάλες τράπεζες να ενισχύσουν τη χρηματοδοτική στήριξη και οι κάτοχοι ιδιωτών χρέους κλήθηκαν να συζητήσουν τις παρατάσεις λήξης για το χρέος τους, με το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας να συντονίζει τις προσπάθειες που σχετίζονται με την υποστήριξη της China Vanke.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, η Ιαπωνία ανέφερε ότι αναθεώρησε το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ στο 0,4% το τέταρτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, εξέλιξη που δείχνει ότι αποτράπηκε μια τεχνική ύφεση στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενες εκτιμήσεις είχαν δείξει ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 0,4% το τέταρτο τρίμηνο σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 3,3% το τρίτο τρίμηνο.

Μια θετική μέτρηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές