Νέους λόγους για να ξαναπιάσει το μίτο της ανόδου βρήκε σήμερα η Wall Street, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού ήταν διττά, με αύξηση του ΔΤΚ αλλά μείωση του δομικού δείκτη. Η πρόσφατη διόρθωση του τεχνολογικού κλάδου όμως, αποτέλεσε ευκαιρία νέας ανόδου σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,61% στις 39.005 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,12% στις 5.175 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,54% στις 16.265 μονάδες.

Γερμανική ώθηση έλαβαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές τεχνολογίας έδειξαν να ξαναβρίσκουν τον ανοδικό τους βηματισμό. Οι μετοχές της Nvidia κέρδισαν 5%, ενώ άνω του +3% έκλεισαν οι Apple και Microsoft. Η Oracle κέρδισε περισσότερο από 11% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του δ’ 3μηνου του 2023.

Στο μικροσκόπιο της Wall Street σήμερα βρέθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο και 3,2% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,4% τον περασμένο μήνα και 3,1% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα.

Επίσης, ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί την επίδραση των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την προβλεπόμενη αύξηση 0,3%. Σε ετήσια βάση όμως ήταν στο 3,8% τον Φεβρουάριο, από 3,9% τον Ιανουάριο.

“Ενώ είναι φυσικό να περιμένουμε ότι η αγορά θα είναι πιο επιφυλακτική, αποδεικνύεται δύσκολο να δούμε τι μπορεί να σταματήσει τη δυναμική της, καθώς η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση”, σχολίασε ο Skyler Weinand, επικεφαλής επενδύσεων στη Regan Capital.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένεται αυτή την εβδομάδα και στην επόμενη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική αργότερα αυτόν τον μήνα.

Πάντως, τα μηνύματα από το μέτωπο του ισοζυγίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν είναι καλά, καθώς τον Φεβρουάριο διογκώθηκε το έλλειμμα του προϋπολογισμού κοντά στο 1 τρισ. δολάρια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του οικονομικού έτους.

Με τα έσοδα να μειώνονται και τις δαπάνες να αυξάνονται, το έλλειμμα τον μήνα ανήλθε σε 296 δισ. δολάρια, ωθώντας το συνολικό έλλειμμα στα 828,1 δισ. δολάρια, ή 15% υψηλότερα από το ίδιο σημείο πέρυσι. Το μηνιαίο έλλειμμα ξεπέρασε το συνολικό ποσό των 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street