Στη ζώνη των 1.400 μονάδων επανέρχεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκει σημαντικές στηρίξεις από το άλμα του ΟΠΑΠ, αλλά και την ανοδική κίνηση αρκετών τίτλων του «25άρη».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,47% στις 1.402,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.385,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,32% στις 1.197,47 μονάδες.

Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Το ΧΑ βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινώσει αρκετές εισηγμένες, ευνοώντας τις κινήσεις αναδιάρθρωσης των θέσεων που παρατηρείται από την αρχή της εβδομάδας. Ήδη η αγορά διαθέτει σημαντικά επίπεδα ρευστότητας, τόσο από τη διόρθωση της Δευτέρας όσο και από τα αδιάθετα του πρόσφατου placement της Πειραιώς, με τις κινήσεις στρατηγικής σε τίτλους πολλά υποσχόμενους να εντείνονται.

Το παραπάνω άλλωστε αποτυπώθηκε και στην υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα της αγοράς, με τον τζίρο επί δύο ημέρες να είναι ασύμμετρα υψηλός, και προφανώς οι αλλαγές είναι μεγάλες. Βέβαια οι προβληματισμοί παραμένουν, δεδομένου ότι η κίνηση των τεσσάρων τραπεζικών μετοχών συντηρεί τις ανησυχίες ότι είτε βρίσκονται είτε ετοιμάζονται σε διορθωτική κίνηση, μετά από την μεγάλη απόδοση από την αρχή του έτους.

Έτσι, η αγορά έχει μέχρι την Παρασκευή ένα μικρό περιθώριο να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη τεχνική της εικόνα, η οποία χάλασε, με πολύ μεγάλο τζίρο, τη Δευτέρα. Και σαν πρώτο σκαλοπάτι πρέπει να ανακτήσει τις 1.405 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε κοντινή αντίσταση και ένα σημείο που θα πρέπει να ανακτηθεί λίαν συντόμως.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΠΑΠ σημειώνει άλμα 2,04% κάνοντας μία ακόμη προσπάθεια να διαπεράσει τα 17 ευρώ, με τις Βιοχάλκο, Aegean, Alpha Bank και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο που είναι λίγο πάνω από το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Coca Cola, Jumbo, OTE, Eurobank, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Autohellas, Λάμδα, Εθνική και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή είναι ο Τιτάν και η ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών