Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι έμποροι σταθμίζουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής και τον πιθανό αντίκτυπό του στην πολιτική της Federal Reserve στο μέλλον.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγου σημείωσε άνοδο περίπου 8 μονάδων βάσης στο 4,27%, ενώ του 2ετούς αυξήθηκε κατά περίπου 2,3 μονάδες βάσης στο 4,658%.

Wall Street: Μικρά κέρδη – Συντηρούνται οι προσδοκίες για τη Fed

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,6% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, επιταχύνθηκε με ρυθμό 0,3%. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,3%  και 0,2% αντίστοιχα.

Σηματοδοτεί την τελευταία σημαντική δημοσιοποίηση δεδομένων πριν από τη συνεδρίαση της Fed στις 19-20 Μαρτίου. Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα, αλλά αναζητούν νέες υποδείξεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων και πόσες είναι πιθανές φέτος.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι αναζητούν περαιτέρω στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στο εύρος στόχου του 2% της κεντρικής τράπεζας πριν προβούν σε οποιεσδήποτε κινήσεις στη νομισματική πολιτική.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερος από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές