Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να μην ικανοποιείται εν τέλει από το πλήθος των στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα από την οικονομία, ειδικά στο μέτωπο των τιμών παραγωγού.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτή εικόνα, ξεχώρισε η Encavis

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,35% στις 39.905 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,29% στις 5.150 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,30% στις 16.128 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood σημείωσε άνοδο 5% αφού η εταιρεία ανέφερε αύξηση 16% στα περιουσιακά στοιχεία υπό φύλαξη τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από την άλλη, βουτιά 53% για την start up ηλεκτρικών οχημάτων Fisker, αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία έχει προσλάβει συμβούλους αναδιάρθρωσης για να προετοιμαστεί για μια πιθανή αίτηση πτώχευσης.

Στο επίκεντρο και η Nvidia η οποία σημείωσε απώλειες πάνω 3%.

Ο PPI

Την ίδια ώρα, ο πολυαναμενόμενος δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου, ένας δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού χονδρικής, σημείωσε άνοδο 0,6% τον περασμένο μήνα. Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PPI αυξήθηκε κατά 0,3% τον Φεβρουάριο, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση 0,3% και 0,2% αντίστοιχα στους δύο δείκτες.

«Τα ερωτήματα τώρα είναι, θα ξανασκεφτούν οι traders πόσο σύντομα η Fed θα μειώσει τα επιτόκια και αν αυτό θα επιβραδύνει το ράλι του χρηματιστηρίου με κάποιο ουσιαστικό τρόπο;» σχολίασε ο Chris Larkin, σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων στο E-Trade της Morgan Stanley. «Μέχρι στιγμής, η αγορά έχει απαλλαγεί από τις ανησυχίες για επίμονο πληθωρισμό και μια επιφυλακτική Fed, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξει τις εκτιμήσεις της».

Η ανακοίνωση του PPI είναι η τελευταία σημαντική των οικονομικών δεδομένων πριν από την επερχόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 19-20 Μαρτίου.

Στα υπόλοιπα μάκρο, οι εποχικά προσαρμοσμένες εκ των προτέρων εκτιμήσεις για τις πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν μηνιαία αύξηση 0,6% στα 700,7 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές.  Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων αυξήθηκαν κατά 1,5% από τον Φεβρουάριο του 2023.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαρτίου μειώθηκαν κατά 1.000 σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο αριθμό της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκαν στις 209.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 208.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street