Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον γαλλικό CAC 40 να διαφοροποιείται από τη νευρικότητα των υπολοίπων, λαμβάνοντας στηρίξεις από επιμέρους τίτλους.\

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil το άλμα άνω του 1%

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,37% στις 7.743 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,11% στις 17.942 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,29% στις 8.161 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία παράδοσης γευμάτων Deliveroo, ενισχύθηκε κατά 2,3%, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ζημίες 31,8 εκατ. στερλίνες. Ωστόσο, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, όταν οι ζημίες είχαν φτάσει τα 294,1 εκατ. στερλίνες, η εταιρεία εμφάνισε σημαντική πρόοδο.

Επίσης, οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Encavis εκτινάχθηκαν κατά 25,3%, αφού η επενδυτική εταιρεία KKR επιβεβαίωσε ότι έκανε μια προσφορά εξαγοράς για την εταιρεία για 17,50 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, ήτοι με premium 54% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 5 Μαρτίου, μια ημέρα πριν το Bloomberg αποκαλύψει τη συμφωνία.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ισπανία επιβεβαιώθηκε ότι αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και μειώθηκε κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τιμές των κατοικιών, των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών επηρέασαν την πτώση του ετήσιου ποσοστού, που ήταν χαμηλότερος από τον Ιανουάριο, ενώ οι μεταφορές ώθησαν τον δείκτη ανοδικά σημειώνοντας άνοδο 2,4% ετησίως. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) σημείωσε μηνιαία μείωση 0,6% και ετήσια άνοδο 2,9% τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης