Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μια μέρα αφότου ξεπέρασαν τα 85 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Ωστόσο το πετρέλαιο οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με κέρδη που θα ξεπεράσουν το 3%  λόγω της αυξανόμενης ζήτησης από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ που ολοκλήρωσαν τις προγραμματισμένες αναθεωρήσεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent υποχώρησαν 9 σεντς ή 0,11% στα 85,33 δολάρια το βαρέλι . Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε 17 σεντς ή 0,21% στα 81,09 δολάρια.

Χρυσός: Οδεύει για εβδομαδιαίες απώλειες

«Οι προμήθειες περιορίζονται για τα καύσιμα κίνησης» εξηγεί στο Reuters ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group. «Οι τιμές ενδέχεται να ανέβουν υψηλότερα.
Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μπορέσει να μειώσει τα επιτόκια επειδή ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας του 2%,» πρόσθεσε.

Οι μειώσεις επιτοκίων θεωρούνται  ότι θα ενισχύσουν τη ζήτηση για πετρέλαιο στις ΗΠΑ.

Οι τιμές τον τελευταίου μήνα διαπραγματεύονται στο εύρος μεταξύ 80 και 84 δολαρίων το βαρέλι.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 1,3 εκατομμύρια bpd το 2024, ανέφερε ο IEA στην τελευταία έκθεσή του, αυξημένη κατά 110.000 bpd σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Προέβλεψε ένα ελαφρύ έλλειμμα εφοδιασμού φέτος, εάν τα μέλη του ΟΠΕΚ+ διατηρήσουν τις περικοπές της παραγωγής τους, έχοντας προηγουμένως προβλέψει πλεόνασμα. Η έκθεση έδωσε ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Τα κέρδη αυτή την εβδομάδα σημειώθηκαν παρά την ενίσχυση του δολαρίου με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ εβδομάδων. Ένα ισχυρότερο δολάριο κάνει το αργό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities