Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις προοπτικές για τα επιτόκια μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ήταν υψηλότερος από το αναμενόμενο.

Η απόδοση του 10ετούς  ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,31% και του διετούς κατά 3,4 μονάδες βάσης στο 4,73%.

Χρυσός: Οδεύει για εβδομαδιαίες απώλειες

Οι επενδυτές αξιολόγησαν την πορεία για τη νομισματική πολιτική αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Πέμπτης ήταν πιο καυτά από το αναμενόμενο, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για το πότε μπορεί να ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού, ο οποίος παρακολουθεί τον πληθωρισμό σε επίπεδο χονδρικής, σημείωσε άλμα 0,6% σε μηνιαία βάση  0,6% τον Φεβρουάριο. Ο δομικός ΔΤΠ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε στο 0,3%.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αυξήσεις 0,3% και 0,2% αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Φεβρουάριο κινήθηκε επίσης λίγο πάνω από τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 0,4% από τον προηγούμενο μήνα και 3,2% σε ετήσια βάση.

Οι μετρήσεις του πληθωρισμού είναι τα τελευταία βασικά στοιχεία που ανακοινώνονται  πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 19-20 Μαρτίου. Οι αγορές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Οι επενδυτές, ωστόσο, ελπίζουν σε υποδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τις μειώσεις των επιτοκίων, για τις οποίες οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δώσει μέχρι στιγμής ελάχιστα στοιχεία. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, οι έμποροι τιμολογούσαν με πιθανότητα περίπου 60% η πρώτη μείωση επιτοκίων να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, μια ελαφρώς μικρότερη πιθανότητα από ό,τι νωρίτερα την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης