Οι αμοιβές των τριών κορυφαίων στελεχών της Goldman Sachs αυξήθηκαν κατά μέσο όρο σχεδόν 24% το 2023, γνωστοποίησε η εταιρεία επενδυτικών τραπεζών της Wall Street σε αρχείο της την Παρασκευή, παρα το γεγονός ότι τα κέρδη της μειώθηκαν πέρυσι, όπως σημειώνει το Reuters.

Wall Street: Οι χρυσές αμοιβές των CEO στις τράπεζες

Η επιτροπή αμοιβών καθόρισε τις αμοιβές με βάση παράγοντες όπως η αποφασιστική ηγεσία που αναγνώρισε την ανάγκη απλοποίησης της στρατηγικής της εταιρείας και μια σειρά ενεργειών που περιόρισαν την εστίαση της εταιρείας.

Από το 2022, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον περιόρισε σημαντικά τις καταναλωτικές φιλοδοξίες της Goldman, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία όπως ο η τράπεζα  χρηματοοικονομικής τεχνολογίας GreenSky με ζημία. Επίσης, έκλεισε τον δανεισμό χωρίς εξασφαλίσεις.

Πέρυσι ο Ντ. Σόλομον κέρδισε 31 εκατομμύρια δολάρια, 24% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος. Ο πρόεδρος Τζον Γουόλντρον κέρδισε 30 εκατ. δολάρια, αύξηση σχεδόν 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και ο οικονομικός διευθυντής Ντένις Κόλεμαν κέρδισε 20 εκατ. δολάρια, αύξηση 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν κατά 24% στα 8,52 δισ. δολάρια το 2023.
Οι αμοιβές των κορυφαίων στελεχών είχαν μειωθεί το 2022 μετά από μια απότομη μείωση στις συναλλαγές και τις απώλειες στην καταναλωτική τραπεζική.

Η αποζημίωση για τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη της Goldman αυξήθηκε επίσης το 2023. Ο υψηλότερα αμειβόμενος ήταν ο Πήτερ Οπενχάϊμερ , ο οποίος έλαβε 565.683 δολάρια το 2023, έναντι 515.461 δολαρίων το 2022, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν και οι αμοιβές των επικεφαλής αλλων δυο γνωστών επενδυτικών τραπεζών, της JPMorgan και της Morgan Stanley.

Η αμοιβή του επικεφαλής της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, αυξήθηκε κατά περίπου 4,3% στα 36 εκατομμύρια δολάρια για το 2023, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα. Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος των ΗΠΑ είχε λάβει 34,5 εκατομμύρια δολάρια τόσο το 2022 όσο και το 2021 εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, γεωπολιτικών εντάσεων και των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

-Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, είδε τις αποδοχές του να αυξάνονται κατά 17% το 2023 στα 37 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί επίσημα τον Μάιο, τερματίζοντας τη σχεδόν επί δύο δεκαετίας θητεία του στη Morgan Stanley, η οποία ανέφερε πλήγμα στα κέρδη της για το οικονομικό έτος 2023 καθώς αυτά μειώθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Γκόρμαν θεωρείται ως ένας από τους πιο πετυχημένους επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή