Σε συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων με την Goldman Sachs προχώρησε το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company, με στόχο να κυνηγήσει ιδιωτικές πιστωτικές συμφωνίες στην Ασία.

Η Mubadala και η αμερικανική τράπεζα θα συνεργαστούν προκειμένου να συνεπενδύσουν σε ιδιωτικές πιστωτικές ευκαιρίες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ινδία, ενώ τη διαχείριση της μεταξύ τους σχέσης έχει αναλάβει η Private Credit της Goldman Sachs Alternatives, με μια ειδική ομάδα που δρα επιτόπου σε πολλές αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού.

Αξιωματούχοι ασφαλείας των ΗΠΑ εξετάζουν εξονυχιστικά την εξαγορά της Fortress από το Άμπου Ντάμπι

Σύμφωνα με το Reuters, ο κρατικός επενδυτής του Άμπου Ντάμπι έχει αυξήσει την έκθεσή του στις ιδιωτικές πιστωτικές αγορές μέσω αντίστοιχων συμπράξεων, αξιοποιώντας ευκαιρίες σε προβληματικό χρέος εν μέσω ενός περιβάλλοντος υψηλών επιτοκίων.

Πέρυσι, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι ανοίγει νέο γραφείο στο Άμπου Ντάμπι, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την τράπεζα της Wall Street, δεδομένου ότι είχε τεθεί στο περιθώριο από κάθε νέα δραστηριότητα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο 1MDB.

Η τράπεζα δήλωσε ότι το νέο γραφείο θα συμπληρώσει την αυξανόμενη περιφερειακή παρουσία της εταιρείας, επιτρέποντας στην εταιρεία να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τους πελάτες και να τους συναντήσει εκεί που βρίσκονται.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων ανταγωνίζονται για ένα κομμάτι της αυξανόμενης ιδιωτικής πιστωτικής αγοράς που προέκυψε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τα ιδιωτικά πιστωτικά κεφάλαια ανταγωνίζονται όλο και περισσότερο τις τράπεζες, μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση εξαγορών μεγάλων εταιρειών.

Αυτό έχει προσελκύσει την προσοχή των κρατικών επενδυτικών ταμείων στον Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου της Mubadala ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενός από τα τρία κύρια κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι, μαζί με την Abu Dhabi Investment Authority και την ADQ, όπως αναφέρει το Reuters.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Mubadala δημιούργησε μια κοινοπραξία με την Ares για να επενδύσει σε ευκαιρίες στις παγκόσμιες πιστωτικές αγορές, ξεκινώντας με αρχικό στόχο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Την ίδια χρονιά, δεσμεύτηκε για άλλο 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην πιστωτική πλατφόρμα της Blue Owl Capital με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία θα επικεντρωθεί αρχικά στην παροχή χρηματοδότησης για εταιρείες τεχνολογίας.

Η Mubadala και ο όμιλος Alpha Dhabi με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν πέρυσι ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν έως και 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών στις πιστωτικές αγορές, με τις δύο εταιρείες να αξιοποιούν τη σχέση της Mubadala με την αμερικανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Apollo, «για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιδιωτικές πιστωτικές επενδυτικές ευκαιρίες».

Η Mubadala επενδύει σε ευκαιρίες ιδιωτικού χρέους μέσω της μονάδας πιστωτικών επενδύσεων από το 2009, κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αλλά πρόσφατα ενίσχυσε την έκθεσή της στην Ασία και τον Ειρηνικό. Στα τέλη του περασμένου έτους, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Mubadala δήλωσε ότι η επενδυτική εστίαση της εταιρείας θα μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς την Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή