Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού υπό το βάρος της ενίσχυσης του δολαρίου καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονταν για  την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο τέλος της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,4% στα 2.151,69 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν  επίσης κατά 0,4% στα 2.154,60 δολάρια.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο τέλος τα θετικά πρόσημα

Το δολάριο σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,5% και έφτασε σε υψηλό πάνω από δύο εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Ο χρυσός βλέπει «κάποια εξάντληση προς τα πάνω καθώς οι θέσεις κινήθηκαν γρήγορα την περασμένη ή δύο εβδομάδες και τώρα παίρνει μια ανάσα καθώς η τιμολόγηση της Fed υποχωρεί λίγο», εξηγεί στο Reuters ο Ryan McKay, στρατηγικός εμπορευμάτων στην TD Securities.

«Προς το παρόν δεν περιμένουμε ράλι σύντομα. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν περιμένουμε ούτε ένα μεγάλο sell off επειδή οι φυσικές αγορές παραμένουν ισχυρές και η θέση είναι ακόμα αρκετά ανοδική».

Πληθωρισμός και επιτόκια

Οι τιμές του χρυσού έφτασαν στο ρεκόρ των 2.194,99 δολαρίων η ουγγιά στις 8 Μαρτίου, αλλά οι τιμές υποχώρησαν σχεδόν 1% την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που κινήθηκε υψηλότερα από τις προσδοκίες μειώνοντας τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων της Fed.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός ωθεί τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα, επιβαρύνοντας τον χρυσό που δεν αποδίδει.

Αν και η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο τέλος της διήμερης συνεδρίασης της για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη, η αγορά αναμένει σχόλια από τον Πάουελ σχετικά με τις ενημερωμένες προβλέψεις των επιτοκίων που αναμένεται την ίδια ημέρα.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BοJ) τερμάτισε τα οκτώ χρόνια αρνητικών επιτοκίων.

Το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 24,78 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα 2% στα 894,90 δολάρια και το παλλάδιο 5% στα 983,72 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities