Μικρή αποκλιμάκωση σημειώνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα παράσχει νέες πληροφορίες για τις προσδοκίες των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για την οικονομία.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης  στο 4,302% και του διετούς κατά περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 4,694%.

Wall Street: Η Nvidia δίνει και σήμερα τον τόνο

Η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Μάρτιο σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο. Οι επενδυτές πέρα από την απόφασης αναμένουν την καθοδήγηση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις προοπτικές για την νομισματική πολιτική και οικονομία.

Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει για την πορεία που θα ακολουθήσουν. Αυτό περιλαμβάνει πότε ενδέχεται να μειωθούν τα επιτόκια και πόσες μειώσεις επιτοκίων είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν φέτος.

Οι έμποροι μέχρι στιγμής τιμολογούσαν την πρώτη μείωση επιτοκίων για τον Ιούνιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME,  με πιθανότητα περίπου 55%.

Τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό προκάλεσαν ανησυχίες στους επενδυτές ότι τα επιτόκια ενδέχεται να παραμείνουν υψηλά για περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς έδειξαν ότι ο πληθωρισμός φαίνεται κολλώδης.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει κατά επανάληψη ότι η λήψη των αποφάσεών τους θα βασίζεται σε δεδομένα και ότι εξακολουθούν να αναζητούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το στόχο του 2%.

Τέλος, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε την Τρίτη τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τερμάτισε την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων σε μια ιστορική κίνηση για την πρόσφατη οικονομική ιστορία της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης