Σε περιουσιακά στοιχεία δύσκολης ρευστοποίησης όπως το bitcoin προσανατολίζεται το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο διεύρυνσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του, όπως ανακοίνωσε το ίδιο.

Το Κυβερνητικό Ταμείο Επενδύσεων Συντάξεων της Ιαπωνίας το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο, αναζητά πληροφορίες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin και πώς αυτά μπορούν να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Αυτό προφανώς δεν είναι άσχετο από την εκτόξευση του βασιλιά των κρυπτονομισμάτων σε ιστορικό υψηλό τις προηγούμενες μέρες, μετά από ένα ράλι της τάξης του 130%.

Ιαπωνία: Iστορική απόφαση από την BoJ – Τέλος στα αρνητικά επιτόκια

Βάσει των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε πολλές διαφορετικές ταξινομήσεις, το GPIF ανακοίνωσε ότι αναζητά «βασικές πληροφορίες» για δύσκολα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία εκτός από αυτά στα οποία ήδη επενδύει.

Για την ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ταμείο επενδύει σε εγχώρια και ξένα ομόλογα και μετοχές, ακίνητα, υποδομές και ιδιωτικά κεφάλαια.

Τώρα αναζητά πληροφορίες σχετικά με άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως δάση, γεωργικές εκτάσεις, χρυσό και bitcoin και πώς αυτά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία ήταν πάντα πολύ επιφυλακτικά όσον αφορά τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα λόγω της ασταθούς φύσης τους.

Μερικοί, ωστόσο, έκαναν μια διστακτική προσέγγιση, όπως το συνταξιοδοτικό ταμείο της Νότιας Κορέας -η Εθνική Υπηρεσία Συντάξεων- η οποία αγόρασε μετοχές της Coinbase πέρυσι.

Στην Ιαπωνία, η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση πρόταση νόμου τον Φεβρουάριο, η οποία, εάν ψηφιστεί, θα επιτρέπει σε επενδυτικά κεφάλαια να διατηρούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή