Παρά τις διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών και τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων για τους κινδύνους, το Bitcoin φαίνεται ότι διατηρεί τη δυναμική του και βάζει πλώρη για νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Geoff Kendrick της Standard Chartered μάλιστα, αναφέρει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί έως και τα 250.000 δολάρια το 2025, λαμβάνοντας ώθηση από την επιτυχία των spot ETFs και το αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους διαχειριστές αποθεματικών.

Το Bitcoin το επόμενο έτος θα μπορούσε να ξεπεράσει την αρχική πρόβλεψη των αναλυτών για 200.000 $ το 2025 πριν υποχωρήσει σε ένα εύρος γύρω από αυτό το επίπεδο. Μια τέτοια «αστρική άνοδος» είναι πιθανή εάν οι εισροές κεφαλαίων παραμείνουν τόσο ισχυρές όσο είναι σήμερα, και πρόσθεσε ότι μια νέα πηγή μετρητών θα μπορούσε να προέλθει από τα συναλλαγματικά αποθέματα.

Bitcoin και κρυπτονομίσματα συνεχίζουν το ξέφρενο ράλι

«Πιστεύουμε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στα αποθεματικά της Ρωσίας έχουν αυξήσει δομικά την ελκυστικότητα των μη τυπικών αποθεματικών στοιχείων ενεργητικού για τους διαχειριστές αποθεματικών συναλλάγματος», έγραψε ο Kendrick. «Οι πιο προφανείς δικαιούχοι από αυτό είναι ο χρυσός και το CNY (κινεζικό γιουάν), αλλά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν. Εάν το κάνουν, θα περιμέναμε τα μεγαλύτερα και πιο ρευστά περιουσιακά στοιχεία – όπως το Bitcoin – να λάβουν τις περισσότερες από τις εισροές».

Συνέχιση του ράλι

Ο Kendrick προβλέπει ότι το bitcoin θα φτάσει φέτος τα 150.000 δολάρια. Ήδη από την αρχή του έτους το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 73% αγγίζοντας το νέο υψηλό ρεκόρ των 73.000 δολαρίων μετά την έγκριση του ETF τον Ιανουάριο.

Ο Kendrick υποστήριζε εδώ και καιρό ότι τα ETFs θα άνοιγαν την κρυπτογράφηση σε μια νέα ομάδα επενδυτών και τώρα σημείωσε ότι οι καθαρές εισροές έχουν γίνει ο μεγαλύτερος μοχλός του bitcoin. Και υπογράμμισε ότι ενισχυτικά θα λειτουργήσει και το halving που αναμένεται τον Απρίλιο.

Περαιτέρω υποστήριξη για την προοπτική των 200.000 $ προέρχεται από τη βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου χρυσού έναντι bitcoin, η οποία υποδηλώνει μια κατανομή 80%-20% μεταξύ των δύο περιουσιακών στοιχείων. Ωστόσο, η τρέχουσα βελτιστοποίηση βρίσκεται πιο κοντά στο 91% για τον χρυσό έως το 9% για το bitcoin.

«Υποθέτοντας ότι η τιμή του χρυσού παραμένει αμετάβλητη, η τιμή του BTC θα πρέπει να αυξηθεί στα 190.000 USD προκειμένου η μετοχή της BTC να ανέλθει στο 20% που υποδεικνύεται από τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας”, δήλωσε ο Kendrick.

Σε ξεχωριστό σημείωμα, ο Kendrick πρόβαλε επίσης υψηλότερα κέρδη για το ethereum. Όχι μόνο η νεότερη αναβάθμιση του ethereum μείωσε δραματικά το κόστος συναλλαγών του, αλλά το νόμισμα είναι πιθανό να επωφεληθεί από τη δική του έγκριση ETF που ενδεχομένως θα προέλθει από την SEC τον Μάιο, είπε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το ethereum, λαμβάνοντας ώθηση από τη δυναμική του bitcoin, θα μπορούσε ανέλθει έως και τα $14.000 μέχρι το τέλος του έτους 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News