Την επέκταση δανείου που υπέγραψε η θυγατρική της στις ΗΠΑ κατά ένα χρόνο ανακοίνωσε η Intralot. Πρόκειται για δάνειο που υπέγραψε στις 28 Ιουλίου 2022 η Intalot Inc με την KeyBank National Association Inc. ως Διαχειρίστρια Τράπεζα και με μια Κοινοπραξία Τραπεζών στις ΗΠΑ.

Το εν λόγω δάνειο πλέον λήγει στις 27 Ιουλίου 2026 ενώ οι υπόλοιποι όροι του παραμένουν ως έχουν.

Intralot: Μερική αποπληρωμή ομολόγου – Κατέβαλε 130 εκατ. ευρώ

Η παραπάνω κίνηση έρχεται μετά την συμφωνία υπεργολαβίας που υπέγραψε η Intralot στις ΗΠΑ με την FanDuel, έναν από τους βασικούς παρόχους υπηρεσιών αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ αλλά και σχετική τροποποίηση της σύμβασης με τη Λοταρία της Washington, D.C. για τις σχετικές υπηρεσίες μέσω του δικτύου λιανικής και μέσω του διαδικτύου.

Με βάση τη συμφωνία με την Intralot, η FanDuel αναλαμβάνει τελικά όλα τα κόστη μετάβασης στο σύστημά της που θα καταβληθούν στη Λοταρία καθώς και λειτουργικά κόστη που προηγούμενα επιβάρυναν τη Λοταρία. Η συμφωνία προβλέπει εγγυημένο ελάχιστο ετήσιο έσοδο για τη Λοταρία και την INTRALOT και χρήση όλων των εργαλείων υπεύθυνου παιχνιδιού της FanDuel.

Η συμφωνία αποσκοπεί στην καλύτερη ανάπτυξη των διαδικτυακών πωλήσεων μέσω της εμπειρίας της FanDuel σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε γειτονικές Πολιτείες και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λοταρίας, αναμένεται αύξηση του εσόδου για την Washington, D.C., και για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ

Η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Intralot, κάτι που υπογράμμισε πρόσφατα και ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της εισηγμένης, Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών για την έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου της εταιρείας.

Η Intralot, όπως είπε είναι πλέον σε καλή θέση ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται στην αμερικάνικη αγορά ενώ θα διεκδικήσει περαιτέρω έργα τόσο στη Νότια Αμερική, ιδίως στη Βραζιλία, όπως και στην Αυστραλία.

Το ατού της LotosX Omni

Η Intralot ποντάρει πολλά στην πλατφόρμα νέας γενιάς LotosX Omni σε συνδυασμό με τη γκάμα τερματικών προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει για τα πρακτορεία και τις εξελιγμένες εφαρμογές της εταιρείας για την online εμπειρία των παικτών.

Μάλιστα, το συνθετικό Omni στην ονομασία της νέας πλατφόρμας της Intralot υποδηλώνει ότι μπορεί να υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια σε όλα τα κανάλια διάθεσης, την επώνυμη και ανώνυμη συμμετοχή των παικτών, τους σύγχρονους τρόπους πληρωμών, τη λειτουργία στο cloud ή on-premise, τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα LotosX Omni βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε διάφορες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ταϊβάν.

Επίσης, σύντομα εντός του 2024 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στον Καναδά και εν συνεχεία σταδιακά, σε συμφωνία με τους πελάτες της εταιρείας, στις περισσότερες χώρες που ήδη δραστηριοποιείται σε αντικατάσταση της προηγούμενης πλατφόρμας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις