Αδύναμο να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση εμφανίζεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παλεύει να αναχαιτίσει τους πωλητές, που εξακολουθούν σε αρκετούς τίτλους και να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις κοντινές στηρίξεις της.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,39% στις 1.408,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,43% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.393,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,65% στις 1.210,35 μονάδες.

Διστακτικότητα

Η αγορά παραμένει για ακόμη μία ημέρα σε ένα εύρος που ανακόπτει τους περισσότερους αγοραστές να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καθώς δεν δίνει την ξεκάθαρη «απάντηση» που αποζητούν πολλοί για το αν έχει ολοκληρώσει τη διόρθωση. Το «σήμα» που προσπάθησε άλλωστε να δώσει την περασμένη εβδομάδα, όταν και ανέκαμψε ελαφρώς από το sell off της Δευτέρας (11/3) ήταν αδύναμο και αναιρέθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση, όταν οι περισσότεροι τίτλοι του έκλεισαν με σημαντικές απώλειες.

Αφορμές έδωσαν βέβαια τόσο η Moody’s όσο και η JP Morgan, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, αλλά με κοινό παρονομαστή. Η πρώτη ουσιαστικά υπενθύμισε στην αγορά ότι ο δρόμος προς την επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι τόσο εύκολος και η δεύτερη αποδόμησε το αφήγημα της αναβάθμισης του ΧΑ στο «κλαμπ» των αναπτυγμένων αγορών.

Έτσι, στην αγορά άρχισε μια νέα «συζήτηση» για τα οφέλη της αναβάθμισης, με χρηματιστηριακές πηγές να αντιτείνουν ότι μόνο στο μέτωπο της ποσόστωσης της έκθεσης των μεγάλων θεσμικών κεφαλαίων η αγορά θα δει σημαντικές εισροές. Σαφώς ο δείκτης βαρύτητας θα είναι πολύ πιο μικρός σε σχέση με εκείνον που έχει η ελληνική αγορά μεταξύ των αναδυόμενων, εντούτοις ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το μέγεθος των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται είναι σαφώς χαμηλότερο σε σχέση με εκείνο των αναπτυγμένων αγορών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Σαράντης, Quest, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΤΕ και Aegean.

Στον αντίποδα, σε ήπια πτωτικά επίπεδα κινούνται οι Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Λάμδα, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών