Να βρεθεί και πάλι πάνω από τις 1.410 μονάδες προσπαθεί αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει βοήθειες από κρίσιμους τίτλους του, ειδικά από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,94% στις 1.416,65 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 13,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.414,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,79% στις 1.224,10 μονάδες.

Αφομοίωση και συσσώρευση

Η αγορά έχει κάνει αρκετά πισωγυρίσματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά δείχνει να μην επιτρέπει, προς ώρας να απειληθεί η πρώτη βάση των 1.385 μονάδων, με ανοχή στις 1.376 μονάδες. Κάτω από αυτά τα επίπεδα θα έχει περάσει από τη συσσώρευση στη διόρθωση και θα προκαλέσει και τη μεγάλη αλλαγή των ισορροπιών σε χαρτοφυλάκια που ήδη καταγράφουν σημαντικές αποδόσεις.

Μέχρι τότε, ο γενικός δείκτης δείχνει να βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης, η οποία θα λυθεί εάν κατοχυρώσει το επίπεδο των 1.430 μονάδων. Ο όγκος συναλλαγών παραμένει υψηλότατος, είτε συγκρινόμενος με τις τελευταίες εβδομάδες ή ακόμα και πολλών ετών, εξαιρουμένων ειδικών συνεδριάσεων με αναδιαρθρώσεις δεικτών ή εταιρικά γεγονότα. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουν ενεργοποιηθεί (ή επανενεργοποιηθεί) επενδυτές θεσμικού χαρακτήρα.

Όπως εκτιμούν εγχώριοι αναλυτές, τα επίπεδα των 1.400 – 1.450 μονάδων ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος της αγοράς και των long χαρτοφυλακίων, γι’ αυτό και είναι επόμενο η αγορά να χρειαστεί ένα διάστημα αφομοίωσης των επιπέδων με τις απαιτούμενες αναδιαρθρώσεις θέσεων. Και όσο αυτή η αφομοίωση έρχεται δίχως μιας μεγάλη διόρθωση, τόσο παραμένει σε ισχύ το ανοδικό σενάριο, με τον επόμενο μεγάλο στόχο να είναι στη ζώνη των 1.600 μονάδων, ο οποίος ενδεχομένως να χρειάζεται περισσότερο χρόνο και καταλύτες για να επιτευχθεί.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς ανακάμπτει δυναμικά σήμερα με κέρδη 3,17%, με τον ΟΠΑΠ να είναι στο +2,47%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil και ΕΛΧΑ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Βιοχάλκο και Εθνική, ενώ ήπια πτωτικά οι ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Quest, Ελλάκτωρ, Jumbo, Cenergy, Σαράντης και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών