«Φόρο εξόδου» έχουν κληθεί να πληρώσουν οι ξένες εταιρείες που φεύγουν από την ρωσική αγορά. Ως εκ τούτου από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν εισρεύσει στο ταμείο της κυβέρνησης 35,7 δισ. ρούβλια ή 385 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται τα διαδικτυακά στοιχεία προϋπολογισμού, ξεπερνώντας ήδη τις προσδοκίες για ολόκληρο το έτος.

Η Ρωσία έχει  αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις εξόδου για τις εταιρείες που αποχωρούν από την εγχώρια αγορά. Σύμφωνα με την νομοθεσία οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν έγκριση από κυβερνητική επιτροπή, έκπτωση 50% σε κάθε πώληση και συνεισφορά στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τουλάχιστον 10% της τιμής πώλησης, που ονομάστηκε «φόρος εξόδου» από την Ουάσιγκτον.

Ρωσία: Οι δυσκολίες στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Το Reuters ανέφερε πέρυσι ότι ορισμένες ξένες εταιρείες που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Ρωσία αντιμετώπιζαν μεγάλο άλμα στο κόστος καθώς η Μόσχα απαιτούσε μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Η καθημερινή RBC της Ρωσίας δημοσίευσε για πρώτη φορά τα στοιχεία την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι οι αυξήσεις στο ποσοστό συνεισφοράς στον προϋπολογισμό έχουν εκτινάξει το κόστος για τις επιχειρήσεις που αναχωρούν.

Η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι οι ρωσικές τράπεζες είχαν δανείσει 500 δισ. ρούβλια (5,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για συναλλαγές που επιτρέπουν σε ξένες εταιρείες να βγουν από την αγορά στα τέλη του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή