Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή απόφαση της Federal Reserve και την εκτίμηση ότι θα προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο έτος, καταλύτες που τους έφεραν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,68% στις 39.781 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,32% στις 5.241 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,20% στις 16.401 μονάδες.

«Έλαμψε» ο FTSE 100 στις ευρωαγορές, αδύναμος ο CAC 40

Η μετοχή ημιαγωγών Micron Technology κέρδισε περισσότερο από 16%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η είδηση ανέβασε τον τομέα των ημιαγωγών, με τις Nvidia και Intel να κερδίζουν πάνω από 1%, ενώ η Taiwan Semiconductor σημείωσε άνοδο 2,5%. Η Marvell Technology και το ETF VanEck Semiconductor σημείωσαν κέρδη 3%. Η Broadcom αυξήθηκε κατά 6%.

Επίσης, οι μετοχές τεχνολογίας megacap που ηγήθηκαν του πρόσφατου ράλι συνέβαλαν στα κέρδη της συνεδρίασης, με τη Meta Platforms, τη Microsoft και την Amazon να προσθέτουν σχεδόν 1%. Η Apple όμως δεν ακολούθησε την ευρύτερη ανοδική τάση, καθώς υποχώρησε κατά 4% αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε μήνυση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά του κατασκευαστή iPhone.

Επίσης, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Reddit αυξήθηκε περισσότερο από 40% πάνω από την αρχική της τιμή δημόσιας προσφοράς στο ντεμπούτο της στην αγορά.

Στο επίκεντρο όμως παρέμεινε η χθεσινή απόφαση της Federal Reserve και το γεγονός ότι διαφάνηκε η προοπτική για τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος. «Το άθροισμα των τελευταίων εξελίξεων από τη Fed είναι ότι οι αγορές πήραν το σήμα να συνεχίσουν κινηθούν υψηλότερα», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

Από το πρωί σήμερα, οι traders τιμολογούν με σχεδόν 70% πιθανότητα η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφειας παρουσίασε απροσδόκητη ανάπτυξη τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Έρευνα Manufacturing Business Outlook της Philadelphia Fed έδειξε μέτρηση 3,2, που αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι της συρρίκνωσης. Ο δείκτης μειώθηκε κατά 2 μονάδες από τον Φεβρουάριο, αλλά ήταν καλύτερος του αναμενομένου.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας άλλαξαν ελάχιστα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι οι εταιρείες εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να απολύσουν εργαζομένους. Οι αιτήσεις για το επίδομα ανήλθαν συνολικά σε 210.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση κατά 2.000 από το ανοδικά αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης περιόδου. Οι συνεχιζόμενες απαιτήσεις, που τρέχουν μια εβδομάδα πίσω, ανήλθαν στα 1,807 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street