Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την χθεσινή υποχώρηση των τιμών τους.

Ωστόσο οι ταύροι αναμένεται να παραμείνουν στην αγορά των crypto, με μια βρετανική τράπεζα να εκτιμά ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 150.000 δολάρια φέτος.

Bitcoin: Πώς ξεπλύθηκε στο Λονδίνο απάτη 6,3 δισ. δολαρίων στην Κίνα

Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση ψηφιακό νόμισμα έχει αυξηθεί κατά 1% τις τελευταίες 24 ώρες αγγίζοντας τα 64.000 δολάρια. Το Bitcoin έφτασε σε υψηλό ρεκόρ πάνω από τα 73.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας μέχρι την κορυφή του Νοεμβρίου 2021 κοντά στα 69.000 δολάρια. Η εικόνα για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα είναι μικτή. Το Ether αυξήθηκε κατά 3% στα 3.350 δολάρια. Το Cardano σημείωσε πτώση 2%, ενώ το Polygon σημείωσε άνοδο 1%. Το Dogecoin και το Shiba Inu ήταν και τα δύο 1% υψηλότερα.

Η αποδυνάμωση του κλίματος κινδύνου, οι ασταθείς συναλλαγές και η αποκόμιση κερδών συνέβαλαν στην πτώση των τιμών, σύμφωνα με το Barron’s

Παρά τις μειώσεις, το Bitcoin σημειώνει άνοδο κατά 50% φέτος, κυρίως λόγω του νέου κύματος επενδυτικού ενδιαφέροντος που προκλήθηκε από τα διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο Bitcoin αμοιβαία κεφάλαια (ETFs)  που ενέκριναν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Τα ETF έχουν συγκεντρώσει ρεκόρ καθαρών εισροών από την έναρξή τους. Δεδομένου ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αγοράζουν και διατηρούν το ίδιο το Bitcoin, είχαν σημαντικό  αντίκτυπο στις τιμές του ψηφιακού νομίσματος και αυτό φαίνεται βιώσιμο.

«Οι εισροές στα νέα ETF του Bitcoin έχουν κυριαρχήσει από τότε που κυκλοφόρησαν τα ETF στις 11 Ιανουαρίου, με τις καθαρές εισροές να υπερβαίνουν τις αυξήσεις στο ανοιχτό ενδιαφέρον», έγραψε τη Δευτέρα σε σημείωμα ο Geoff Kendrick, αναλυτής στη βρετανική τράπεζα Standard Chartered.  Το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι ο αριθμός των δικαιωμάτων προαίρεσης ή συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης που κατέχουν οι επενδυτές σε ενεργές θέσεις. Αυτές οι θέσεις έχουν ανοίξει, αλλά δεν έχουν κλείσει, λήξει ή ασκηθεί. Ο Kendrick  αναφέρεται στο ανοιχτό ενδιαφέρον για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, παράγωγα που χρησιμοποιούνται συνήθως για κερδοσκοπία με μόχλευση.

Η Standard Chartered προβλέπει ανοδικές τάσεις για το Bitcoin, αυξάνοντας τον στόχο τιμής για το 2024 στα 150.000 από 100.000  τη Δευτέρα. Η πρόβλεψη της στηρίζεται σε πολλαπλές αναλύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto