
Θέση μεταξύ των 125 κορυφαίων Startup Hubs της Ευρώπης, έχει το το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με το «Europe’s Leading Startup Hubs 2024» που πρόσφατα δημοσιεύτηκε από τους Financial Times και το Statista.
Πιο συγκεκριμένα, το ACEin κατέλαβε την 69η θέση ανάμεσα στους 125 καλύτερους επιταχυντές και θερμοκοιτίδες στην Ευρώπη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, το ACEin ξεχώρισε ως το μοναδικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας Ελληνικού Πανεπιστημίου, που προάγει τη συστηματική κινητοποίηση και καθοδήγηση ατόμων και ομάδων σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν, ενισχύουν και αναπτύσσουν την επιχειρηματικότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Ιδιωτικά ΑΕΙ: Αθήνα και Ελληνικό στο ραντάρ των ξένων πανεπιστημίων
Η αξιολόγηση και η κατάταξη βασίστηκε σε πολύμηνη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποφοίτους που συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα πρόγραμμα θερμοκοιτίδας ή επιταχυντή. Επιπλέον, λήφθηκαν υπόψη συστάσεις του κόμβου από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες, όπως επενδυτές, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Τέλος, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των πιο επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων που προέρχονται από το συγκεκριμένο hub.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, σχολιάζοντας τη διεθνή αναγνώριση του ACEin, ανέφερε: «Η πρόσφατη διεθνής αναγνώριση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin του ΟΠΑ, αποτελεί αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελείται σε αυτό.
Αριθμώντας οκτώ και πλέον χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και έχοντας υποστηρίξει περισσότερες από 550 ομάδες, το ACEin συμβάλλει αναμφίβολα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στη μεταφορά τεχνολογίας και στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε επιχειρηματικά πλάνα. Το ΟΠΑ φέρει πλέον και επισήμως τον τίτλο του κορυφαίου κόμβου εκκίνησης της επιχειρηματικότητας για το 2024».
Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα εδώ: https://rankings.ft.com/incubator-accelerator-programmes-europe/c/ranking
Για την ευρύτερη δημοσίευση πατήστε εδώ: https://www.ft.com/reports/europe-leading-startup-hubs


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια