Mία all-in-one εφαρμογή που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία των φοιτητών στο πανεπιστήμιο αποτελεί η startup UniStudents που οραματίστηκε και έκανε πράξη ο Νίκος Σκλαβούνος.

Uplodio: Η «μαγική» πλατφόρμα που κατευθύνει τις διαφημίσεις στον ψηφιακό προορισμό τους

Οι φοιτητές έχουν άμεση πρόσβαση σε βαθμολογίες και προσωποποιημένες ακαδημαϊκές πληροφορίες με ένα κλικ. Συνδυάζοντας push-notifications σε πραγματικό χρόνο με το user-friendly σχεδιασμό η εφαρμογή Unistudents εξασφαλίζει πως οι φοιτητές είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το ακαδημαϊκό τους ταξίδι. Αλλά δεν σταματάει εκεί. Αξιοποιεί τα πλούσια δεδομένα του φοιτητή για να τον βοηθήσει να προετοιμαστεί κατάλληλα για το επόμενο βήμα του είτε αυτό είναι η ένταξή του στην αγορά εργασίας, είτε η ακαδημαϊκή του καριέρα.

Από την θεωρία στην πράξη

«Η ιδέα προέκυψε ένα καλοκαίρι που περίμενα να βγουν τα αποτελέσματα της εξεταστικής και έπρεπε να συνδέομαι συνέχεια στα συστήματα της σχολής μου. Εκεί άρχισα να αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος καλύτερος και ευκολότερος τρόπος να βλέπει κανείς τους βαθμούς του και έτσι ανακάλυψα πως δεν υπήρχε καμία εναλλακτική στην Ελλάδα που να καλύπτει το Πανεπιστήμιο Πειραιά που φοιτούσα εγώ. Πήρα λοιπόν την απόφαση να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να κάνω την ζωή μου και των υπόλοιπων φοιτητών ευκολότερη», επισημαίνει ο κ. Σκλαβούνος, συνιδρυτής της startup, στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

«Έτσι δημιουργήθηκε το UniStudents, μια all-in-one εφαρμογή που κάνει την ζωή των φοιτητών ευκολότερη, συγκεντρώνοντας ότι χρειάζονται για την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους προόδου, από βαθμούς και νέα μέχρι ευκαιρίες εθελοντισμού και πρακτικής», προσθέτει.

«Πιο εύκολη η ζωή 170.000 φοιτητών, επέκταση και στο εξωτερικό»

«Είδαμε πως οι φοιτητές όχι απλά αγκάλιασαν το project, αλλά το είχαν πραγματικά ανάγκη! Οπότε βλέποντας την ζήτηση και τις πιστεύοντας πραγματικά πως μια τέτοια εφαρμογή αξίζει τον κόπο, άφησα την δουλειά που είχα τότε και μπήκα full-in στο UniStudents», σημειώνει.

«Αυτή την στιγμή η εφαρμογή κάνει την ζωή 170.000 φοιτητών στην Ελλάδα ευκολότερη και τον προηγούμενο μήνα αρχίσαμε να υποστηρίζουμε και πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε Αγγλία, Κύπρο, Ισπανία και Ολλανδία. Στόχος μας να φτάσουμε σε όλους τους φοιτητές της Ευρώπης και ακόμη παραπέρα», υποστηρίζει.

«Ομάδα οι ελληνικές startups, περιορισμένοι οι πόροι»

Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας; «Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να τρέχω full-time το UniStudents με συνεπήρε η αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα του start-up οικοσυστήματος της Ελλάδος. Είμαστε σίγουρα πολύ πίσω από τα αντίστοιχα οικοσυστήματα του εξωτερικού, όντας μικρή χώρα και σχετικά νέα στον χώρο, αλλά η υποστήριξη που λάβαμε από τους άλλους Founders ήταν το λιγότερο συγκινητική. Το γεγονός ότι είμαστε μικρή κοινότητα φαίνεται να λειτουργεί υπέρ μας, καθώς έχει ενώσει τις ελληνικές startups και φαίνεται να μας έχει κάνει μια “ομάδα”. Τώρα στα μειονεκτήματα υπάρχουν αρκετά περιορισμένοι πόροι και τα funds είναι σχετικά περιορισμένα», σημειώνει.

«Τύχη και αποφασιστικότητα»

Yπάρχει άραγε «μυστική» συνταγή επιτυχίας για μια startup; «Μυστικό επιτυχίας δυστυχώς δεν υπάρχει. Η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ο ισχυρότερος είναι η τύχη και η αποφασιστικότητα. Είναι θέμα τύχης αν θα βρεις ένα κενό στην αγορά για το οποίο μπορείς όντως να προσφέρεις μια λύση και είναι ξεκάθαρα θέμα αποφασιστικότητας το αν θα εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία», επισημαίνει ο κ. Σκλαβούνος.

«Οποιοσδήποτε αντιληφθεί πως υπάρχει ένα πρόβλημα εκεί έξω που μπορεί να το λύσει έχει στα χέρια του κάτι πολύτιμο. Όπως λένε πρέπει να ερωτευτείς το πρόβλημα, όχι την λύση που προτείνεις. Αυτό θα θεωρώ ως βασικό λόγο για να ξεκινήσει κάποιος την δική του startup», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups