Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διορθώνει ελαφρώς μετά από δύο ημέρες σημαντικής ανόδου, χωρίς όμως να επιτρέπει να χαθούν και πάλι οι 1.420 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,38% στις 1.424,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.435,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,77% στις 1.219,84 μονάδες.

Νευρικότητα πέριξ των ιστορικών υψηλών στις ευρωαγορές

Διορθωτικές κινήσεις

Μετά από δύο ημέρες ανόδου, το ΧΑ δείχνει να αφομοιώνει και πάλι τα επίπεδα μεταξύ 1.420 – 1.430 μονάδων, έχοντας ρίξει μάλιστα κατακόρυφα τους συναλλακτικούς του ρυθμούς. Οι long δείχνουν να θέλουν να δημιουργήσουν νέες βάσεις σε αυτή τη ζώνη, η οποία έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως απαιτητική, έχοντας μάλιστα για ακόμη μία φορά ως βαρίδι τον τραπεζικό κλάδο.

Πέραν όμως αυτού, καθώς ολοκληρώνεται η προτελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ο απολογισμός δεν είναι και τόσο αρνητικός. Τουναντίον μάλιστα αφού ο γενικός δείκτης έχει καταφέρει να διατηρήσει τα κεκτημένα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ακόμη και στις 1.386 μονάδες μόλις λίγες ημέρες πριν. Και το εξίσου θετικό είναι ότι οι συναλλαγές έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα που ολοκλήρωσε τον, κατά τα άλλα θετικό, Φεβρουάριο.

Πάντως όπως συμφωνούν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, η ζώνη αυτή ήδη έχει ταλαιπωρήσει την αγορά και ενδεχομένως θα την ταλαιπωρήσει για λίγο ακόμη, δεδομένου του ότι δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη. Τα πολυετή υψηλά πολλών τίτλων ευνοούν αυτή την τακτική, όπως και η μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών, εωσότου λυθεί η συσσώρευση με την εμφάνιση ενός νέου καταλύτη που χρειάζεται στην παρούσα η αγορά.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank «βαραίνει» την αγορά με το -1,05% που καταγράφει, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Quest, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Εθνική, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Aegean.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ ξεχωρίζει με το +4,71% που καταγράφει, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι στο +1,70%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Autohellas και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης και η Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες