Πάνω από τις 41.000 μονάδες και σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, με τους επενδυτές να βλέπουν ότι ο πληθωρισμός της χώρας επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι άλλες αγορές της Ασίας υποχώρησαν.

Ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο ανήλθε στο 2,8%, από το 2,2% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο. Ο δομικός πληθωρισμός — ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων — ήταν στο 2,8% σε σύγκριση με 2% τον προηγούμενο μήνα.

Η BOJ, στη δήλωσή της για τη νομισματική πολιτική την Τρίτη ανέφερε ότι «ο στόχος σταθερότητας τιμών του 2% θα επιτευχθεί με βιώσιμο και σταθερό τρόπο», με τις αγορές να βλέπουν ότι η οικονομία της χώρας σταδιακά «θερμαίνεται» και βγαίνει από τη μακρά περίοδο της στασιμότητας.

Στο τέλος όμως ο Nikkei μάζεψε στο 0,18% τα κέρδη του, κλείνοντας εν τέλει στις 40.888,43 μονάδες. Ο Topix σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ, κερδίζοντας 0,61% στις 2.813,22 μονάδες.

Οι υπόλοιποι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά έως και 3%, παρασυρμένος από τις μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά αντιστάθμισε τις απώλειες και υποχώρησε κατά 1,88%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 1,01% και έκλεισε στις 3.545 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 3,18%, με τις μετοχές της Li Auto να σημειώνουν βουτιά 10,44%, αφού ο κατασκευαστής EV μείωσε τις προβλέψεις για τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,23% στις 2.748,56 μονάδες μετά την ισχυρή άνοδο της Πέμπτης, ενώ ο Kosdaq, μικρής κεφαλαιοποίησης, έκλεισε με πτώση 0,03% στις 903,98 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,15% στις 7.770,6 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν διαπραγματεύτηκε με οριακές διακυμάνσεις μετά την αύξηση του επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες