Συνέχισαν το ράλι τα διεθνή ομόλογα της Αργεντινής σε δολάρια, με τον ομολογιακό τίτλο που λήγει το 2030 να καταγράφει την υψηλότερη τιμή κλεισίματός  την Πέμπτη και να διαμορφώνεται ελαφρώς πάνω  πάνω από τα 51 σεντς.

Τα ομόλογα έχουν αυξηθεί από τα χαμηλά επίπεδα που οδήγησαν την έκδοση του 2030 στα 18,125 σεντς στα μέσα Ιουλίου 2022, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ο πρόεδρος  Χαβιέ Μιλέι, που ανέλαβε την εξουσία θα μπορέσει να μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας.

Αργεντινή: Ανταλλαγή ομολόγων ρεκόρ με το βλέμμα στην άρση των συναλλαγματικών περιορισμών

Σε επίπεδο δείκτη τα ομόλογα της Αργεντινής έχουν σημειώσει άνοδο που αγγίζει το 60% από την εκλογή του Μιλέι στις 19 Νοεμβρίου.

Ο εξαγωγέας σιτηρών της Νότιας Αμερικής προχώρησε σε έξι εκδόσεις ομολόγων σε δολάρια ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2020.Οι εκδόσεις λήγουν τις ακόλουθες χρονιές 2029, 2030, 2035, 2038, 2041 και 2046, ως μέρος της αναδιάρθρωσης χρέους. Αντίστοιχα προχώρησε σε έξι εκδόσεις ομολόγων σε ευρώ αντίστοιχης διάρκειας. Τα νέα ομόλογα αντικατέστησαν ομόλογα που είχαν εκδοθεί πρόσφατα μαζί με ένα ομόλογο 100 ετών που λήγει το 2117. Η χώρα αντάλλαξε τίτλους αξίας 42,6 τρισ. πέσος (50,3 δισ, δολάρια), που αντιπροσωπεύουν το 77% των κρατικών ομολόγων,με στόχο την εκτόνωση της δημοσιονομικής πίεσης που θα οδηγήσει στην άρση των συναλλαγματικών περιορισμών.

Τα ομόλογα σε δολάρια διαπραγματεύονται χαμηλότερα από την αρχική τους τιμή από το δεύτερο εξάμηνο του Σεπτεμβρίου 2020, αν όχι από την αρχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG Datastream.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης