Η Fidelity International σκοπεύει να απολύσει 20 άτομα στην κύρια μονάδα της στην Κίνα, ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα, σε μια μείωση προσωπικού που συμπίπτει με ύφεση στις κινεζικές αγορές και περικοπές προσωπικού από την εταιρεία παγκοσμίως.

Οι περικοπές στην εξ ολοκλήρου ιδιόκτητη μονάδα κεφαλαίων της FIL στην Κίνα, η οποία απασχολεί επί του παρόντος 120 υπαλλήλους, ισοδυναμούν με περίπου το 16% του συνολικού προσωπικού της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κίνα: Καμία ανάκαμψη για την αγορά ακινήτων παρά τα μέτρα

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται 776 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων πελατών, ξεκίνησε ένα ευρύτερο πρόγραμμα μείωσης κόστους παγκοσμίως νωρίτερα αυτό το μήνα, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 125 εκατομμυρίων δολαρίων το 2024 με περικοπή του 9% του εργατικού δυναμικού της.

Ερωτηθείς για τη μονάδα της Κίνας, εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Λονδίνο είπε στο Reuters ότι η επανεξέταση μειώσεων θέσεων παγκοσμίως που αναφέρθηκαν προηγουμένως βρίσκεται σε εξέλιξη σε επιχειρηματικούς τομείς και γεωγραφικές περιοχές και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις κινεζικές δραστηριότητές.

Προκλήσεις και αβεβαιότητες

Η συρρίκνωση στην Κίνα από την FIL υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων για την αντιμετώπιση των αβεβαιοτήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπου οι καταστροφές στο χρηματιστήριο και η βαθύτερη κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων και στις τοπικές κυβερνήσεις έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο δείκτης αναφοράς μετοχών της Κίνας CSI300 μειώθηκε κατά σχεδόν 9% τους τελευταίους 12 μήνες και έφτασε σε χαμηλό πέντε ετών τον περασμένο μήνα.

Εν μέσω αυτών των δύσκολων συνθηκών της αγοράς, η Morgan Stanley απέλυσε περίπου το 9% του προσωπικού της μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της στην Κίνα τον Δεκέμβριο, ανέφερε το Reuters.

Η διαχειριστική περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ Matthews International Capital Management δήλωσε επίσης ότι κλείνει το γραφείο της στη Σαγκάη.

Τρία προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων

Η FIL με έδρα το Λονδίνο εξασφάλισε ρυθμιστική έγκριση για τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον αξίας 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κλάδο αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας στα τέλη του 2022. Η μονάδα διαχειρίζεται τρία προϊόντα αμοιβαίων κεφαλαίων με 6,7 δισεκατομμύρια γιουάν (931 εκατομμύρια δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία από τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με εκθέσεις της εταιρείας.

Το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο της FIL China, το πρώτο της προϊόν αμοιβαίων κεφαλαίων, συρρικνώθηκε 10,1% μέχρι τη Δευτέρα από το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2023 και πήγε χειρότερα από την απώλεια 8,6% του δείκτη αναφοράς που είχε θέσει, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ωστόσο, τα δύο ομολογιακά κεφάλαιά της, και τα δύο σε λειτουργία για λίγους μόνο μήνες, μέχρι στιγμής ξεπερνούν τους δείκτες αναφοράς.

Περισσότερες από 150 εταιρείες επιχειρούν στον κλάδο αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των ξένων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων BlackRock, Schroders και JPMorgan Asset Management.

Το 2019 επετράπη σε ξένες χρηματοπιστωτικές εταιρείες να ασκούν τις τοπικές τους επιχειρήσεις μέσω οντοτήτων που τους ανήκουν εξ ολοκλήρου.

Η FIL ήταν ο πρώην διεθνής επενδυτικός βραχίονας της Fidelity Investments με έδρα τη Βοστώνη πριν από την απόσχισή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή