Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες προσπάθησαν να αφομοιώσουν τις προεκτάσεις των εξελίξεων του Σαββατοκύριακου στη Ρωσία και τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Αγορές: Πόσο κοντά βρίσκονται σε ένα κραχ; – Τα 3 σημάδια μιας «φούσκας»

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,05%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,17% στις 7.917 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,34% στις 18.268 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 8.151 μονάδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η νέα ανάλυση της Goldman Sachs, η οποία αύξησε σήμερα τον στόχο για το τέλος του έτους 2024 για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, στις 540 από 510 μονάδες, επικαλούμενη πιθανή βελτίωση στην οικονομική ανάπτυξη και χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στις κεντρικές τράπεζες. Ο νέος στόχος της επενδυτικής τράπεζας για τον πανευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς υποδηλώνει περιθώριο ανόδου σχεδόν 6%.

«Εάν η οικονομική ανάπτυξη επιταχυνθεί μέτρια και οι κεντρικές τράπεζες ξεκινήσουν έναν κύκλο μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο, όπως αναμένουν οι οικονομολόγοι μας, οι αποτιμήσεις θα αυξηθούν περαιτέρω», δήλωσε η Lilia Peytavin, αναλύτρια στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Goldman Sachs.

Σε επίπεδο τίτλων, η Kingfisher, ιδιοκτήτης εμπορικών σημάτων όπως η B&Q και η Screwfix, σημείωσε άνοδο 2,5% μετά την τρίτη προειδοποίηση για τα κέρδη μέσα σε έξι μήνες.

Επίσης, οι μετοχές της Telecom Italia σημείωσαν άνοδο 4% μετά τις αναφορές ότι μια μικρή ομάδα επενδυτών αναζητά θέση στο ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Το Reuters ανέφερε ότι η ASATI κατέθεσε λίστα υποψηφίων πριν από την ψηφοφορία για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ιταλικού τηλεφωνικού ομίλου.

Από την άλλη, η Direct Line του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε βουτιά 11% αφού η Ageas με έδρα τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε ότι δεν θα έκανε περαιτέρω προσφορά για την ασφαλιστική εταιρεία.

Παρόλα αυτά, στις αγορές υπήρξε κάποια επιφυλακτικότητα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Γαλλία αυξάνει το σύστημα συναγερμού ασφαλείας Vigiprate για «έκτακτη επίθεση», το υψηλότερο επίπεδο.

Επίσης, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία, η οποία σκότωσε 140 ανθρώπους. Ο Ατάλ είπε ότι το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας αυξήθηκε «δεδομένης της ανάληψης ευθύνης του Ισλαμικού Κράτους για την επίθεση και των απειλών που επιβαρύνουν τη χώρα μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης