Η Κίνα θα διευρύνει περαιτέρω το ποιοτικό άνοιγμα της οικονομίας της, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες στους ξένους επενδυτές, προκειμένου να εμβαθύνουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους στην χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Καθώς το Πεκίνο συνεχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον βιομηχανικό τομέα, προωθεί παράλληλα και το άνοιγμα νέων τομέων, όπως, οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και η προσφορά υγειονομικής φροντίδας, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τους ξένους επενδυτές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εμπορίου Γκούο Τινγκτίνγκ στην διάρκεια των διήμερων εργασιών του αναπτυξιακού φόρουμ the China Development Forum 2024.

«Βουτιά» 19,9% σημείωσαν οι ξένες επενδύσεις το πρώτο δίμηνο στην Κίνα

Παράλληλα, το Πεκίνο θα ενεργοποιήσει μία καμπάνια για την προώθηση των επενδύσεων, για την συνέχιση των προσπαθειών βελτιστοποίησης των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και για την πλήρη διασφάλιση της αξιόπιστης μεταχείρισης των επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, σε εθνικό επίπεδο, όπως τόνισε ο Γκούο.

Βουτιά στις επενδύσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου της χώρας, οι ροές ξένων επενδύσεων το πρώτο δίμηνο του έτους συρρικνώθηκαν κατά 19,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2023 και διαμορφώθηκαν σε 215,1 δισ. γιουάν (30 δισ. δολάρια).

Το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε νέα μέτρα για να σταματήσει την επιβράδυνση των ξένων επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της πρόσβασης στην αγορά και της χαλάρωσης ορισμένων κανόνων, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι υπερπόντιες εταιρείες έχουν στριμώξει την Κίνα από τότε που θέσπισε εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς για την πανδημία και τους απέσυρε ξαφνικά στα τέλη του 2022, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ανησυχούσε για το επιχειρηματικό περιβάλλον, την ασταθή οικονομική ανάκαμψη και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις με τη Δύση που επιβάρυναν την εμπιστοσύνη στη χώρα.

Μια σειρά ρυθμιστικών μέτρων σε τομείς από την τεχνολογία έως την εκπαίδευση έχουν επίσης προκαλέσει αναστάτωση στους εγχώριους και ξένους επενδυτές, αυξάνοντας την ανησυχία για τη διαφάνεια της πολιτικής στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή