Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες λαμβάνουν κάποιες στηρίξεις από τον κλάδο της λιανικής, αλλά επηρεάζονται από το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,02%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί  κατά 0,17% στις 7.917 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,14% στις 18.409 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,02% στις 8.183 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η σουηδική H&M σημειώνει άλμα 12%, αφού ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών για τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου. Το διοικητικό συμβούλιο της H&M θα προτείνει μέρισμα 6,5 κορώνες ανά μετοχή στην ετήσια γενική συνέλευση του Μαΐου και θα ζητήσει εξουσιοδότηση για επαναγορά των μετοχών Β της.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ισπανίας, που διαμορφώθηκαν στο 3,2% τον Μάρτιο, και τα στοιχεία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γαλλία, τα οποία έδειξαν ήπια βελτίωση του κλίματος.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, ήτοι αύξηση 0,4 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το ποσοστό που αναφέρθηκε τον Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Η έκθεση έδειξε ότι το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων σε σύγκριση με τη μείωση που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2023. Ο ετήσιος ρυθμός του πυρήνα του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 3,3%, σημειώνοντας μείωση κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ετησίως πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές